Cıca Günü

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ceylan, "CICA'nın üyelik yapısı, 21. yüzyılın riskleri ve sorunlarıyla başa çıkmada ideal bir pozisyon sağlamaktadır" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatih Ceylan, Asya’da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (CICA) Günü Ankara Devlet Konukevi’nde diplomatik misyon temsilcilerine bir resepsiyon verdi. Ceylan, burada yaptığı konuşmada, CICA’nın fikir olarak ilk defa 1992 yılında Birleşmiş Milleler Genel Kurulu’nda Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından ortaya atıldığını belirterek, CICA bünyesinde 24 üye ve 8 gözlemci ülke ile 4 gözlemci uluslararası örgütün bulunduğunu söyledi.

Ceylan, CICA'nın üyelik yapısının 21. yüzyılın riskleri ve sorunlarıyla başa çıkmada ideal bir pozisyon sağladığını belirterek, "Türkiye, 2014 yılına kadar CICA'nın başkanlığını sürdürecek. Türkiye'nin CICA başkanlığı vizyonu, Asya'da ortak güvenlik sistemi inşa etmektir" dedi.

CICA Troykasının kurulmasının üzerinde ciddi olarak durulmasının önemine değinen Ceylan, Troyka oluşturulmasının CICA’nın muhtelif konuları daha etkin ve ileri görüşlü bir yaklaşımla ele almasına imkan sağlayacağını belirtti.

Ceylan, CICA Sekretaryası’nın Astana’ya taşınmasının CICA üyesi ülkelerin Astana’da mukim Büyükelçileri CICA nezdinde Daimi Temsilci olarak atanabileceklerini söyledi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile