Çiçek: Kazakistan İle Türkiye Arasında Gönül İlişkisi Var

Çiçek: Kazakistan İle Türkiye Arasında Gönül İlişkisi Var

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek ve beraberindeki parlamento heyeti, Kazakistan'ın başkenti Astana'daki temaslarını tamamlayarak Almatı’ya geldi.

Almatı’daki temasları kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi’nin yeni kampüs binasını ziyaret eden Çiçek, burada öğrencilere hitap etti. Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in güçlü ve dirayetli yönetiminde Kazakistan’ın çok büyük mesafe aldığını ifade eden Çiçek, Kazakistan’ın bölgenin parlayan yıldızı olduğunu söyledi.

Bundan son derece mutluluk duyduklarının altını çizen Çiçek, bu gelişmelerin içerisinde Kazakistan’da açılan eğitim kurumlarının ve Süleyman Demirel Üniversitesi’nin çok önemli yeri olduğunu vurguladı. TBMM Başkanı: “Bu üniversite ve eğitim kurumlarının kurulmasında, yaşatılmasında ve bu üniversitenin bu hale gelmesinde emeği geçen başta cumhurbaşkanları olmak üzere herkese teşekkür ederim.” dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek sözlerine şöyle devam etti:”Bizler bir milletin iki ayrı parçasıyız ve iki ayrı devletiyiz. Kazakistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülke biz olduk. Bu Anadolu Türk’ü için büyük bir iftihar ve gurur vesilesidir. Bu tek başına yetmez, Kazakistan'ın hem kendi içinde hem de uluslararası camiada hak ettiği yere gelmesi noktasında kardeş olarak elimizden gelen çabayı gösterdik, göstermeye de devam ediyoruz. Onun için aramızdaki ilişkiler devletten devlete sıradan bir ilişki değildir. Her devletin farklı devletlerle ilişkileri olur, ama bizim Kazakistan ile ilişkimiz bir menfaat ilişkisi değildir, bir gönül ilişkisidir. Kardeş kardeşe nasıl davranırsa, kardeş kardeşle neleri konuşursa bizim iki devlet olarak ilişkilerimiz budur. Elbette böyle bir ilişkinin ekonomik, ticari ve başka türlü sonuçları olacaktır. Ama o sonuçlar için kurulan bir ilişki değil.” şeklinde konuştu.

Öğrencilere önemli tavsiyelerde de bulunan Cemil Çiçek, ''Bir hukukçu olarak Hukuk fakültesi öğrencilerine neler tavsiye edersiniz?'' sorusuna , ''Evvela hukukçu olmanızı tavsiye ederim. En kestirme cevap budur. Bu da çok kolay değil. Hukuku iyi bilmek lazım. Ben de hukukta okurken aklıma şu gelirdi, hukuku bilmek kanunu bilmek. Kanun sık değişir ama hukuk değişmez. Kanun adamı olmakla hukuk adamı olmak, birbirinden farklı. “ ifadesini tamamladı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile