Çiçek, Kırımoğlu'nu Kabul Etti

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin Kırım'da uluslararası hukuka aykırı emrivakilerle fiili durumların gerçekleşmesini kabul edemeyeceğini söyledi.

Çiçek, Kırım Tatar Türkleri Önderi ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Aslan Ömer Kırımlı'yı kabul etti.
Kırım'da yaşanan olayları endişeyle izlediklerini belirten Çiçek, "Çünkü siz bizim soydaşımızsınız, kardeşimizsiniz. Bizim kültürümüzün, medeniyetimizin o coğrafyada varislerisiniz" dedi.

Uluslararası hukuka aykırı emrivakilerle fiili durumların gerçekleşmesini Türkiye'nin kabul edemeyeceğini vurgulayan Çiçek, "Bunu baştan itibaren söylemeye çalıştık. Sorunun çözümü için barışçıl yollardan ne yapılabilecekse Türkiye bunun öncülüğünü yapmaya, herkesle bu konuları görüşmeye çalışıyor, uluslararası toplumun dikkatini çekiyor" diye konuştu.

Kırım Türkleri'nin Sovyet Rusya döneminde büyük acılar çektiğini ifade eden Çiçek, Kırım Türkleri'nin yerlerinden edilerek, son yüzyılızın en önemli acılarından birini yaşadığını söyledi.

Çiçek, geçen hafta Romanya'da Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Parlamento Başkanları ve Asamble toplantısı yapıldığını anımsatarak, yayımlanan bildiride Kırım'daki referandumun hukuka uygun olmadığının ve uluslararası hukuka aykırılık vurgusu yapıldığının dünya kamuoyuna duyurulmaya çalışıldığını kaydetti.

"Fiili uygulamaları hukuksuz görüyoruz" diyen Çiçek, Romanya'daki temaslarında bu durumun sorunun çözümüne katkı sağlamayacağını muhataplarına ifade ettiğini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile