Çiçekçilerden Bitkilerin Yazlik Bakim Konusunda Önemli Uyari

Çiçekçilerden Bitkilerin Yazlik Bakim Konusunda Önemli Uyari

Yaz aylarinda ev bitkilerinin sicak havadan etkilenmemesi için bakimi hakkinda konusan çiçekçi esnafi, bitki diplerinde temizlik maddeleri ve ilaçlarin kullanilmamasini öneriyor.

Eskisehir’de hava sicakliklarinin yüksek seviyede seyretmesiyle birlikte çiçekçiler ev bitkilerinin yazlik bakimi konusunda tavsiyeler bulundu. Özellikle süs bitkilerinin sulama zamanlarinin bu dönemde siklastigini belirten çiçekçi esnafi, haftada iki kez sulama yapilmasi gerektigini belirtiyor. Çiçekçi esnafi, vatandaslarin bakim sirasinda özel bir madde kullanip kullanilmadigi ile ilgili sorunun soruldugunu ifade ederken, bitki diplerine Arap sabunu, bebek aspirini gibi temizlik maddeleri ve ilaçlarin kullanilmasinin yanlis oldugunu söylüyor.

“Haftada iki defa sulama yapilmali”

Eskisehir’de bir çiçekçide ustabasi olan Murat Dogan, hava sicakliklarinin artmasiyla çiçeklerin sulama düzenlerinin siklastigini dile getirdi. Bitkileri, günesin yakici etkisine maruz kalmamak için camlarin arkasina koyulmamasina dikkat çeken Dogan, “Hava sicakliklari yüksek olunca bakim da sik sekilde yapilmali. Özellikle süs bitkileri günes isigindan besleniyorlar. Bu bitkiler cam arkalarindan günesin yakici etkisinden uzak tutulmali. Haftada iki defa sulama yapilmali. Yapraklar su fiskiye yöntemiyle nemlendirilmeli. Bu yöntemler çiçegin gelisiminde büyük bir rol oynuyor. Sikça sorulan sorulardan biri yazin çiçek bakimi için özel bir madde kullanip kullanmadigimiz seklinde oluyor. Vatandaslar bitki diplerine bebek aspirini, Arap sabunu tarzi seyler biraktiklarini söylüyorlar. Bunlar çiçekler için yanlis yöntemler. Çiçeklerin sadece suya ve günes isigina ihtiyaci olur. Ek olarak bakim yapilacak çiçekler olursa onlara gerekli islemler yapilir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile