Çiftçi Dostu Baskan Büyükkiliç'tan Daha Güçlü Destek Için 'Çiftçi Kayit Sistemi' Projesi

Çiftçi Dostu Baskan Büyükkiliç'tan Daha Güçlü Destek Için 'Çiftçi Kayit Sistemi' Projesi

Tarim ve hayvancilik alaninda örnek projelere imza atan Dr. Memduh Büyükkiliç baskanligindaki Kayseri Büyüksehir Belediyesi, sürdürülebilir, dogru ve etkin tarimsal faaliyet hedefiyle ‘akilli sehircilik’ kapsaminda Çiftçi Bilgi Sistemi’ni hayata geçirmeye hazirlaniyor. Büyüksehir proje ile çiftçiye tohum, gübre, ilaç, mazot, makine ve ekipman ile hasat ve satis destegi verecek.

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in çiftçi dostu hizmet vizyonu ile kent ve ülke ekonomisine katki sunan, Kayserili çiftçi ve üreticiye tam destek veren örnek proje ve yatirimlari meyvelerini verirken, ülke çapinda tarim ve hayvanciliga en güçlü destegi veren Büyüksehir Belediyesi adeta kendisiyle yarisiyor.

Kayseri’yi altyapi ve üstyapisi, sanayi ve turizmi, egitim, saglik ve sporu ile tarim ve hayvanciligi ile marka sehir haline getirmeyi hedefleyen Baskan Büyükkiliç yönetimindeki Kayseri Büyüksehir Belediyesi, kent tarimina yeni bir soluk getiriyor.

Baskan Büyükkiliç’in akilli sehircilik projeleri arasinda yer alan Çiftçi Bilgi Sistemi, çiftçi dostu Büyüksehir Belediyesi’nin hem sürdürülebilir, dogru ve etkin tarimsal faaliyetler ortaya konulmasina katki sunmasina hem de Kayseri çiftçisine daha güçlü sekilde destek vermesine imkân sunacak.

Proje ile Kayseri’de faaliyet gösteren tüm çiftçilerin ve tarim arazilerinin sisteme kaydi yapilarak toprak analizleri ile uygun ürüne göre ekim yerleri belirlenecek. Büyüksehir Belediyesi tarafindan, planlanan alanlara göre ekim yapan çiftçilere tohum, gübre, ilaç, mazot, makine ve ekipman ile hasat ve satis destegi verilecek.

Bugüne kadar tohum desteginden, makine ve ekipman destegine, küçükbas hayvan desteginden arili kovan ve sulama destegine kadar pek çok alanda kent ve ülke ekonomisine katki sunan, önemli projelere imza atan Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Çiftçi Bilgi Sistemi ile Kayserili çiftçiye daha da etkin bir sekilde hizmet vermeyi hedefliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile