Çiftçi Kart Yalnizca Mazot Destegi Ile Sinirli Olmayacak

Çiftçi Kart Yalnizca Mazot Destegi Ile Sinirli Olmayacak

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, 33 bin 180 çiftçi için hayata geçirilen “Çiftçi Kart” uygulamasinin yalnizca mazot destegi ile sinirli olmadigini belirterek, "Çiftçiler, bu kart sayesinde hem indirimli ürünlerden faydalaniyor hem de toprak analizi üzerine birçok konu hakkinda bilgi sahibi olup topragini daha iyi isleme firsatina sahip oluyor” dedi.

Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Çiftçi Kart dagitim noktalari arasinda bulunan büyüksehire bagli asfalt santiyesinde Çiftçi Kart uygulamasinin getirdigi indirim ve avantajlar hakkinda konustu.

Baskan Fatma Sahin yaptigi açiklamada, kente genelinde ÇKS’ye kayitli 33 bin 180 çiftçinin bulundugunu belirterek, sunlari söyledi: “Tam su anda çiftçilerimizin ekim zamani. Güzel de bir yagmur aliyor su siralar sehrimiz. Çiftçimizin cebinin rahatlamasi lazim. Burada döngüsel bir sistem var. Çiftçi rahat ederse esnaf rahat ediyor. Esnaf rahat ederse de aile, ilçe ve sehir rahat ediyor. Sehir ekonomisi çiftçiden yani topraktan basliyor. Tabi ki zor dönemde bizim maliyetleri asagi çekmemiz lazim. Çiftçilere yardimci olmamiz lazim. En büyük giderlerden bir tanesi elektrik gideriydi. Bazi bölgelerimizde günes enerjisi takviyesi yaparak maliyetleri düsürüyoruz. Sulamalar en büyük talepti; sulama kanallarini yeniden yapiyoruz. Bunun yani sira mazot destegi talebi vardi. Bu destegi de hayata geçirdigimiz çiftçi kart uygulamasiyla Büyüksehir Bilisim AS. kendi yazilimini yaparak çiftçi karti devreye koydu.”

Çiftçi kartla çiftçilerin ekilebilir arazinin büyüklügüne göre mazot destegi aldigina dikkati çeken Baskan Sahin, “Bu mazot destegiyle birlikte çiftçilerimiz mali açidan rahatlamis oluyor. Daha kolay bir sekilde çiftçi topragi tarimla bulusturuyor. Tabi bu uzun vadede bakildiginda gida enflasyonu için çok önemli. Mutfagin rahatlamasi için çok önemli. Ne kadar çok üretirsek o kadar rahata kavusmus olacagiz” diye konustu.

Sahin, çiftçi kart uygulamasinin yalnizca mazot destegini içermedigini belirterek, “Bu kart ayni zamanda ürün indirimleri de sagliyor. Anlastigimiz yerel marketlerden çiftçilerimiz, yil boyunca yüzde 5 indirim elde ediyor. Dolayisiyla çiftçi karti tek bir mazot destegi olarak degil de birçok indirim ve avantaji içerisinde barindiran bir kart olarak görmeliyiz. Büyük bir memnuniyet var. Bu dualar da bizim isimizi kolaylastiriyor” dedi.

Çiftçi kartin üreticiye sundugu avantajlar

Mazot destegiyle beraber baslatilan Çiftçi Kart ve Çiftçi Kart Mobil Uygulamasiyla ise üreticilerin tarimsal desteklere ve hibelere daha kolay erisimi saglanacak. Üzerinde isimleri de yer alan QR Kodlu ve ID’li kartlariyla çiftçiler anlasma saglanan Tarim Kredi Kooperatifi ve Tarim Kredi Kooperatifi marketlerinden indirimli ürünleri alabilecek. ayrica saglik, kamu kurum ve kuruluslarindan indirimli faydalanacak, Bazi, yerel market gibi bir çok yerlerden indirimli alisveris yapabilecek. Çiftçi Kart Mobil Uygulamasi, Android ve IoS seçenekleriyle AppStore ve Google PlayStore üzerinden telefonlara indirilebilecek. Uygulamada duyurular, etkinlikler, haberler, indirimler, egitimler gibi menü sekmeleri yer alirken, çiftçi buradan bakiye bilgilerini ve son harcama detaylarina da kolaylikla erisim saglayabilecek. Mobil uygulama ayrica içerigi sayesinde Tarim ve Orman Bakanligi, Büyüksehir Belediyesi ve kooperatiflerin sosyal medya hesaplarina da hizli erisim imkani sunacak. Gaziantep Ticaret Odasi’nin tarimsal ürünlerde anlik fiyat takibi ve ÇKS bilgilerine giris gibi alternatif erisimler de menülerde mevcut olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile