Çiftçiler Bilgilendirilmeye Devam Ediliyor

Çiftçiler Bilgilendirilmeye Devam Ediliyor

DÜZCE – Düzce’nin Aybasi köyünde düzenlenen bilgilendirme toplantisinda, çiftçiler kahverengi kokarca zararlisi, yem bitkileri, tarimsal desteklemeler, TARSIM ve ORKÖY projeleri konularinda bilgilendirildi.

Düzce Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile Orman Isletme Müdürlügü tarafindan Aybasi köyünde gece gerçeklestirilen bilgilendirme toplantisina tarim ve Orman Il Müdürü Esra Uzun ve Orman Isletme Müdürü Murat Yildiz katildi.

Toplantida Il Müdürlügü Sube Müdürleri ve Il/Ilçe teknik personeli ve Orman Sefleri de hazir bulundu.

Toplantida Ziraat Mühendisi Burhan Sahin, hazirladigi sunuyla bölgeye yeni bulasan ve 300’den fazla bitkiye zarar veren kahverengi kokarca zararlisini tanitti. Zararliyla mücadele etmek için yapilmasi gerekenler hakkinda üreticileri bilgilendirdi. Zararliyi kontrol altina almak için durgun ve aktif dönemde alinmasi gereken önlemlerin önemine degindi.

Toplantinin devaminda Il Müdürü Esra Uzun, kahverengi kokarca zararlisinin tüm dünyada ve Türkiye’de büyük verim kayiplarina neden oldugunu belirtti.

Dogal afetlerin meydana getirecegi olumsuzluklardan üreticilerin çok fazla etkilenmemesi için devlet destekli tarim sigortasini (TARSIM) yaptirmasinin önemini vurguladi.

Orman Isletme Müdürü Murat Yildiz da katilimcilara ORKÖY projelerinden ve ormanlik alanlarla ilgili çalismalardan bahsetti. Çiftçilerden gelen talepleri dinledi.

Toplanti sonunda üreticilerin sorulari konu uzmani teknik personeller tarafindan yanitlandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile