Çiftçiler Bugday Fiyatlarinin Açiklanmasini Bekliyor

Çiftçiler Bugday Fiyatlarinin Açiklanmasini Bekliyor

Yüregir Ziraat Odasi Baskani Mehmet Akin Dogan, bugdayda 1 milyon tona yakin rekolte beklendigini belirterek, “Çiftçilerimiz ve devlet güvencesinde olan lisansli depolar, ürünleri ÇKS kayitlarina göre almalari için bugday fiyatlarinin açiklanmasini ve alim tebliginin yayinlanmasini bekliyor” dedi.

Bugday üretiminin desteklenmesinin, tarimsal üretimin artirilmasina ve ülke ekonomisinin güçlendirilmesine büyük katkilar sunacagina vurgu yapan Yüregir Ziraat Odasi Baskani Mehmet Akin Dogan, ‘’ Bugday hasadi basladi.

Bu yil bugdayda 1 milyon tona yakin rekolte bekleniyor. Çiftçilerimiz ve devlet güvencesinde olan lisansli depolar, ürünleri ÇKS kayitlarina göre almalari için bugday fiyatlarinin açiklanmasini ve alim tebliginin yayinlanmasini bekliyor‘’ dedi.

Dogan, üreticilerin beklentisinin adil ve güvenilir fiyatlar oldugunun altini çizerek, "Bugday fiyatlari bu yil ton basina 15 bin lira olmali. Prim desteginin de ovada 1, kiraç bölgelerde 2 lira olarak açiklanmasini bekliyoruz. Bugday alim fiyatlarinin açiklanmasi, çiftçilerin ürünlerini satarken daha saglikli kararlar almalarini saglayacak ve tarimsal üretimin sürdürülebilirligine katki saglayacaktir. Hükümetimizin üreticileri desteklemek ve önümüzdeki sezonda tarimsal üretimi güçlendirmek için bugday alim fiyatlarini beklentiler dogrultusunda bir an önce açiklamasi büyük önem tasimaktadir‘’ ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile