Çiftçiler, Hazine Arazilerinin Tamaminin Kullanima Sunulmasini Istiyor

Çiftçiler, Hazine Arazilerinin Tamaminin Kullanima Sunulmasini Istiyor

Sivas Ziraat Odasi Baskani Haci Çetindag, hazine arazilerinin çiftçilerin kullanimina açilarak ekonomiye katki sunmasi gerektigini söyledi.

Sivas Ziraat Odasi Yönetim Kurulu Baskani Haci Çetindag, sik sik gündeme gelen hazine arazileri ile ilgili açiklamalarda bulundu. Yüzölçümü bakimindan Türkiye’nin en büyük ikinci ili olan Sivas’ta tarima elverisli hazine arazilerinin tamaminin kullanima açilmasi gerektigini ifade eden Çetindag, “Geçmis yillarda Sayin Cumhurbaskanimizin bir açiklamasi vardi ekilmeyecek bos araziler kalmasin diye. Bizim çiftçilerimiz ekti ama devletimizin bir de hazine arazileri var. Bu hazine arazilerinin çok az bir miktari çiftçilerimiz tarafindan kullanilabiliyor. Daha fazla kullanilabilmesi için, hem bürokrasinin az olmasi gerekiyor hem bunun altyapisinin hazirlanmasi lazim. Hazine arazilerinin bos durup da birilerinin farkinda olmadan buralari mülk edinmelerini ekonomiye katkida bulunmamalarinin kesinlikle karsisinda bulunmamiz lazim” dedi.

Baskan Çetindag, hazine arazilerinin bir an önce ekonomiye kazandirilmasi için her türlü destegin artirilarak ve bürokrasinin azaltilarak çiftçinin kullanimina sunulmasi gerektigini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile