Çiftçiler Toplantıyı Protesto Etti

Çiftçiler Toplantıyı Protesto Etti

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde DSİ ve TEDAŞ yetkililerinin çiftçilerle yaptığı toplantı üreticilerin protestosuna sahne oldu.

TEDAŞ yetkililerinin, sulama amaçlı açılan kuyularda kullanılan kaçak elektriklerin 11 Nisan 2012 tarihine kadar abone yapılmaması halinde elektriklerinin kesileceğini açıklamasına çiftçiler tepki gösterdi. 200 çiftçinin katıldığı toplantıda 15 kişi TEDAŞ'ı protesto ederek salonu terk etti.

Çiftçiler, Viranşehir 'de yıllardır elektrik sorunu yaşandığını, elektrik faturalarını ödeyen çiftçiler ile ödemeyenlerin bir tutulduğunu söyledi.

Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan devreye girerek çiftçileri yatıştırmaya çalıştı. Bölgede yaşanan elektrik kaçağının GAP yatırımlarına denk düştüğünü, devletin bu kaçağın önlenmesi için kesin kararlı olduğunu söyledi. Viranşehir 'de TEDAŞ konusunda ciddi sıkıntıların yaşandığını kabul ettiğini belirten Kaymakam Kotan, çiftçilerin de haklı olduğunu, ilçe merkezi ve köylerde yapılan elektrik kesintilerinin vatandaşı canından bezdirdiğini belirtti.

Gögerli Köyü Muhtarı Musa Dağdeviren, kullanılmayan kuyusuna 36 bin lira elektrik borcu geldiğini belirterek yetkililerin görevlerini yapmadıklarını ve çiftçiyi sürekli mağdur ettiklerini söyledi. Muhtar Dağdeviren, “Gelen faturaya itiraz ettik. Ancak TEDAŞ yetkilisi 'biz ölüye de fatura çıkarırız' diyor. Devleti ve vatandaşı karşı karşıya getirmek istiyorlar.” dedi.

Çiftçilerden Hüsnü Korkmaz, bölgede zaten ekonomik ve sosyal sorunların olduğunu belirterek bir kuyunun vatandaşa yıllık 80 bin liraya mal olduğunu, sulaması yapılan 200-300 dönümlük arazinin 4-5 ailenin geçimini sağlayamadığını ve ek giderler ile çiftçilerin sürekli zarar ettiğinden yakındı. Şanlıurfa 'nın Harran ve Akçakale ilçelerinde yapılan dönüm başına elektrik uygulamasının Viranşehir'de de yapılması gerektiğini söyleyen Korkmaz, yetkililerin Viranşehir ve köylerinde meydana gelen bu elektrik sorunlarının bir an önce çözülmesi için girişimde bulunmaları gerektiğini söyledi.

Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda yapılan çiftçileri bilgilendirme toplantısına TEDAŞ İl Müdürü Azim Gündüz, Tarım Reformu Bölge Müdürlüğünden Kerim Aydoğdu, DSİ Müdür Muavini Nazım Kahraman, Viranşehir Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çiftçiler katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile