Çiftçilere Silajlik Misir Tohumu Dagitildi

Çiftçilere Silajlik Misir Tohumu Dagitildi

Samsun Büyüksehir Belediyesi finansmani ile Il Tarim ve Orman Müdürlügü is birliginde yürütülen ‘Büyüksehir Belediyemiz Her Zaman Üreticinin Yaninda Projesi’ kapsaminda Çarsamba ilçesinde üreticilere silajlik misir tohumu dagitildi.

’Büyüksehir Belediyemiz Her Zaman Üreticinin Yaninda Projesi’ kapsaminda Çarsamba Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü bahçesinde silajlik misir tohumu dagitim töreni düzenlendi.

Törende protokol tarafindan çiftçilere silajlik misir tohumlari teslim edildi.

“Toplam 400 bin ton silajlik misir üretimine destek verdik”

Törende proje hakkinda bilgi veren Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Daire Baskanliginda görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Hicran Çikis Kanca, “Samsun Büyüksehir Belediyesi olarak 2015 yilindan itibaren her dönem yem bitkileri tohum yetistiriciligine destek verdik. Bugüne kadar toplamda 400 bin ton silajlik misir üretimini desteginde bulunduk. Bu da 76 bin dekar alana denk geliyor. Büyüksehir Belediyesi Üreticinin Yaninda Projesi kapsaminda üreticilerimize 2023 yilinda bin 200 paket silajlik tohum destegi saglarken, bu yil 2 bin 40 paket silajlik tohum destegi verdik. Bu tohum ile 12 bin dekar alanda 72 bin ton verim alinabilecek” dedi.



“Misir alanimiz geriledi”

Çarsamba Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Irfan Öztürk, “Çarsamba, Samsun ilçeleri içerisinde en fazla silajlik misiri üreten ilçe. 10-15 yil önce 90 bin dönüm olan silajlik misir alanimiz maalesef 38 binlere kadar geriledi. Bu projeler hayvancilik için çok önemli projeler. Tarimin ve ayni zamanda hayvanciliginda gelismesi için çalismaktayiz” diye konustu.

Samsun Il Tarim ve Orman Müdür Vekili Nail Kirmaci, “Yem bitkileri hayvanciligin olmazsa olmazidir. Büyükbas hayvancilik maliyetlerinin yüzde 70’ini yem bitkileri olusturmaktadir” ifadelerini kullandi.

“Türkiye’de hayvancilik sektörü gerileme döneminde”

Çarsamba Kaymakami Doç. Dr. Sükrü Yildirim ise “Gelismis olarak adlandirdigimiz bütün ülkelerin en büyük tarim ve hayvancilik ülkesi oldugunu görüyoruz. Gelismis bir ülke olacaksak, her zaman tarim hayvancilik ve gida sektörünü desteklememiz lazim. Türkiye’de maalesef hayvancilik sektörü gerileme durumunda. Maalesef hayvan varliginda büyük bir düsüs ve azalma var. Bunun sebebi de belki planlamada da bazi hatalar var ama özellikle yem bitkilerinde yeterli destegin olmamasi. Üreticilerimizi desteklemek gerekiyor. Bu baglamda Samsun Büyüksehir Belediyesine tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan silajlik misir tohumlarinin bulundugu paketler çiftçilere dagitildi. Programa ayrica Çarsamba Ilçe Emniyet Müdürü Barik Çiçek, Ilçe Jandarma Komutani Binbasi Mustafa Kemal Çelik, Çarsamba Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Özdemir, Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskani Dr. Ali Korkmaz, Çarsamba Ziraat Odasi Baskani Muammer Aydemir, daire baskanlari, sube müdürleri ve çiftçiler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile