Çiftçilere Tohum Dagitimi Gerçeklestirildi

Çiftçilere Tohum Dagitimi Gerçeklestirildi

Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan uygulanan "Bitkisel Üretim alaninda Tarim Arazilerinin Kullaniminin Etkinlestirilmesi, Atil Tarim Arazilerinin Üretime Kazandirilmasi" projesi devam ediyor.

Proje çerçevesinde bos birakilan, atil durumda bulunan veya nadasa birakilan arazileri, uygun münavebe plani (ekim nöbeti) ve ekim yöntemleri kullanmak suretiyle tarimsal üretime kazandirmak hedefleniyor. Proje de Igdir Tuzluca ilçesinde iklim degisikligini dikkate alarak uygun çesitlerle hububat, baklagil ve yagli tohumlu bitkilerinin üretimini gelistirmek için yüzde 75 hibe destekli tohumlarin dagitimi gerçeklestirildi.

Çiftçilere 10 ton Koçbasi çesidi nohut tohumu ve 4,5 ton Altin çesidi Kuru Fasulye tohumu dagitimi gerçeklestirilirken, projenin yüzde 75’i hibe ve yüzde 25’i de çiftçiler tarafindan karsilaniyor.

Proje çerçevesinde 800 dekar alana nohut ve 360 dekar alana kuru fasulye ekilmesi planlaniyor. Ekilecek olan bu alanlardan yaklasik 200 ton nohut, 108 ton kuru fasulye elde edilmesi beklenmekte hedeflenirken projeden 200 çiftçinin faydalanmasi bekleniliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile