Bursa merkezli bir firma, depremden etkilenen bölgelerdeki üreticilere destek olmak adina misir tohumu hibesinde bulunmak amaciyla Elbistan Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ile irtibata geçti. Elbistan’da üreticilerin 3 çesit misir ekimi yaptigi bilgisini alan firma, bölgeye 878 torba tohum gönderdi. Danelik, silajlik ve cin misiri olarak ayri ayri gönderilen ücretsiz olarak gönderilen tohumlar, Elbistan Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’nün bahçesinde üreticilere dagitildi. Yüzde 100 hibe olan tohumlarin, sulu tarim yapan ve ÇKS kayitlarinda misir olan çiftçilere verildigi kaydedildi.
Misir tohumlarinin, tohum ihtiyacini destekleme noktasinda bir nebze de olsa katki sunacagini ifade eden Ilçe Tarim Müdürü Ismail Çitil, “Toplamda 878 torba tohum dagitiyoruz. Üreticilerimizin ÇKS’ye kayitli olmasi, sulu tarim yapmasi ve ÇKS’de de misir bulunmasi gerekiyor. Bu sartlara uygun olan çiftçilerimize belirli sayida tohum veriliyor. Çiftçilerimize ücretsiz olarak bu destegi sunan firmamiza katkilarindan dolayi tesekkür ediyoruz” dedi.
Ücretsiz tohum alan çiftçiler de, emegi geçenlere tesekkür etti.
Çiftçilere Ücretsiz Misir Tohumu Destegi
Kahramanmaras’in Elbistan ilçesindeki depremzede çiftçilere, 878 torba misir tohumu hibe edildi. Tamami ücretsiz olan danelik, silajlik ve cin misiri tohumlari, çiftçilerin ÇKS kayitlarina göre dagitildi.



















