Çiftçilerin Sulama Suyu Sorunu Masaya Yatırıldı

Çiftçilerin Sulama Suyu Sorunu Masaya Yatırıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Mustafa Bilici, yeni açıklanan teşvik paketinin Van'a fayda sağlayacağına inandığını söyledi.

Vanlı çiftçilerin sulama sorunu Devlet Su İşleri 17. Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen bir toplantıyla ele alındı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Mustafa Bilici başkanlığında yapılan toplantıya, DSİ 17. Van Bölge Müdürü Recep Çıtır ile sulama birlikleri başkanları ile çiftçiler katıldı.

Toplantının açılışından bir konuşma yapan Çıtır, Van'a yeni atandığını, ancak 32 yıldır DSİ teşkilatının içende olan biri olarak soruna yabancı olmadığını anlattı. Çiftçilerin sıkıntısınıngiderilmesinde kendilerine de büyük görevler düştüğünün bilincinde olduğunu ifade eden Çıtır, "Devletin gücünün yanında sizlerin de gücüyle sorunları daha çabuk çözeceğimize inanıyorum. Bugün sizin sorunlarınıza çözüm bulmak için kafamızı yoracağız ve sıkıntıların giderilmesi konusunda ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, ise Van'a yeni atanan Bölge Müdürü Recep Çıtır'ın güzel işler yapacağına inandığını ifade etti.

Bilici, "Bugün çiftçilerimizin sıkıntısının giderilmesi için toplandık. Bildiğiniz gibi deprem herkesimi etkiledi. Hükümetimiz deprem süresinde ve sonrasında mümkün olduğunca halkın yanında olmaya çalıştı. İnşallah bundan sonrada daha güzel çalışmalar yapılacak" dedi.

TEŞVİK PAKETİ VAN'A FAYDA SAĞLAYACAK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 4. Teşvik Paketi'nin Van'a fayda sağlayacağına inandığını da anlatan AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, "Bildiğiniz üzere yeni paket açıklandı. Bundan böyle gelişmemiş bölgelere yatırım yapanlara büyük kolaylıklar sağlanacak. Van'ın yeni paket sayesinde güzel yatırımlarla tanışacağına inanıyoruz. Çünkü Van, bu bölgede yatırıma en müsait yerlerden biridir. Van yatırım konusunda Bitlis, Hakkari, Ağrı, Muş gibi değildir. Depremden dolayı zaten yeniyatırımlar başladı.

Konutlar, okullar, hastaneler, yeni kurum binaları inşa ediliyor. Bu arada toplumumuzun tüm kesimleri yeni teşvik paketi sayesinde istihdamdan nasibini alacağı düşüncesindeyim" şeklinde konuştu.

Sulama birlikleri başkanlarının Ankara'da kendilerini ziyaret ettiğini de kaydeden Bilici, "Van'daki sulama birliği başkanları bizi ziyaret ederek çeşitli sıkıntıları olduğunu söylediler. Ben de Van'da bir toplantı tertip edilmesini ve sorunların burada masaya yatırılması gerektiğini söyledim. Bugün burada toplandık ve çiftçilerimizi dinleyeceğiz. İnşallah bir nebze olsun sıkıntıların giderilmesine vesile oluruz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan sulama birliği başkanları ve çiftçiler, yazın tarlalarının sulanması konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Sıkıntılı günler geçirdiklerini de belirten çiftçiler, DSİ Van 17. Bölge Müdürü Recep Çıtır'ın, önümüzdeki günlerde bizzat sahaya inerek sorunları yerinde takip etmesini istediler .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile