Çiftçilik Ve Hayvancilikla Ugrasan Vatandaslara Bilimsel Tarim Ve Hayvancilik Semineri

Çiftçilik Ve Hayvancilikla Ugrasan Vatandaslara Bilimsel Tarim Ve Hayvancilik Semineri

Kahramanmaras Türkoglu Belediyesi tarafindan, 44 mahalledeki çiftçilik ve hayvancilikla ugrasan vatandaslara yönelik daha bilimsel ve hijyenik tarim, besi yetistiriciliginin nasil olmasi gerektigi konusunda bilgilendirme çalismalarina baslandi.

Veteriner Hekim ve Ziraat Mühendisi personelleri proje çerçevesinde, her hafta bir mahalleyi ziyaret ederek, çiftçilere dogru gübreleme, ilaçlama ve bakim islerinin nasil yapilmasi gerektigini, bu dogrultuda verim ve kalitenin yükseltilmesiyle tarimdan geçimini saglayan vatandaslarin refah ve gelir düzeyinin nasil artacagi bilgisi yapilacagi bildirildi.

Hayvancilik konusunda da Koruyucu Hekimlik ile hastaliklarin çikmadan veya ilerlemeden tespitinin yapilmasi, gerekli önlemlerin nasil alinacaginin bilgilendirilmesi, hayvansal ürünlerde (et, süt, yumurta vb.) verimin nasil arttirilacaginin bilgilendirilmesi yapilacak.

Tarim ve hayvancilik ile ugrasan vatandaslarin her zaman yanlarinda olmaya devam edeceginin belirten Belediye Baskani Mehmet Karaca, “Çiftçilerimizin yerinde ögrenme metoduyla bilgilendirilerek verimli tarim ve hayvancilik yapabilmesi için bu projeyi baslattik. Bu alanda dogru yöntemlerin kullanilmasi, verimliligin artirilmasi ve hijyenik kosullarin saglanmasi, hepimizin refahi ve sagligi için büyük bir gerekliliktir. Iste bu bilinçle, belediyemizin veteriner hekimi ve ziraat mühendisi esliginde, 44 mahallemizde tarim ve hayvancilikla ugrasan vatandaslarimiza yönelik kapsamli bir bilgilendirme programi gerçeklestiriyoruz. Bu program kapsaminda, her hafta bir mahallemizi ziyaret ederek, çiftçilerimize dogru gübreleme, ilaçlama ve bakim islerinin nasil yapilmasi gerektigini anlatilacak" dedi.

Karaca, "Hayvancilik konusunda ise koruyucu hekimlik uygulamalarina odaklanarak, hastaliklarin çikmadan veya ilerlemeden tespit edilmesi ve gerekli önlemlerin alinmasi konusunda vatandaslarimizi bilgilendirecegiz. Hayvansal ürünlerde, yani et, süt, yumurta gibi ürünlerde verimin nasil artirilacagini detayli olarak ele alacagiz. Bizler, çiftçilerimizin daha profesyonel tarim ve hayvancilik yapmasini her zaman desteklemekte olup, egitimlerine de çok önem vermeye devam edecegiz" ifadesini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile