Çiftçiye Makine ve Ekipman Desteği

Karabük'te, "Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı" kapsamında 141 çiftçiye makine ve ekipmanları, düzenlenen törenle verildi.


Karabük Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde düzenlenen törene Karabük Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Vali Yardımcıları Tarkan Keskin ve Erkan Çapar, ilçe kaymakamları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemalettin Çataklı, siyasi parti temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

Kahveci, törende yaptığı konuşmada, Karabük'te 2007 yılından 2012 yıl sonuna kadar 17 makine grubundan toplamda 811 makine ve ekipman dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Törende 141 çiftçiye makine ve ekipmanı teslim edecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Kahveciı, "47 çayır biçme makinesi, 44 süt sağım ünitesi, 27 el traktörü, 7 yem hazırlama makine ve ekipmanlarını çiftçimize hibe ettik. İlimizde bulunan 40 bin hektarlık tarım alanında alanda üretim yapılmıyor. Bu alanlar mera alanı olarak hayvancılıkta kullanılmakta. Karabük'te daha çok sulu tarım yapma konusunda talepler geliyor. Bu konuda ise en önemli sorun sulama suyunun bulunmaması. Sulanabilir alan Karabük'te gerçekten çok düşük. Biz bu noktada yetkili kuruları harekete geçirdik. Şuanda Karabük'ün merkezi dahil tüm ilçelerinde toplam 11 adet sulama göletinin projeleri bitti. Artık inşaat çalışmalarına başlanacak. BU göletlerin hizmete girmesiyle Karabük'te mevcut sulanabilir alanı dört misli artırarak 45 Bin dönüm alan sulanabilir hela gelecektir" diye konuştu.

Törende, makine ve ekipmanlar çiftçilere protokol üyeleri tarafından teslim edildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile