Çiftçiye Yem Bitkileri Destekleme Uyarısı

Çiftçiye Yem Bitkileri Destekleme Uyarısı

Sorgun Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cumhur Eser, 2014 yılı yem bitkileri desteklemeleri ile ilgili uygulama esasları tebliğinin yayınlandığını ve bu destekleme için başvuruların başladığını söyledi.


Sorgun Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Eser, bu yıl yonca, korunga gibi çok yıllık yem bitkileri ile fiğ, Macar fiği, sudan otu, burçak, hayvan pancarı, silajlık mısır gibi tek yıllık yem bitkilerinin desteklemeye alındığını belirterek,”Bu desteklemeden yararlanabilmek için, çiftçilerin 2014 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıt yaptırmış olmaları gerekmektedir. Çiftçilerimizin yem bitkileri desteklemeleri alabilmeleri için, ekili alanların en az 10 dekar olması gerekmektedir. Destekleme alacaklar başvurular için gerekli belgeleri müdürlüğümüzden alabilirler. Başvurular 15 kasımda sona erecek ve bu tarihten sonra hiçbir başvuru kabul edilmeyecektir. Ayrıca, yem bitkileri ekilişlerinde gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar, gerçeğe aykırı belge ibraz edenler, kapama meyve bahçesi kurup da meyveler arası boşluklara yem bitkisi ekenler, art arda çok yıllık yem bitkisini aynı parsellere ekenler, tespit çalışmalarına yardımcı olmayanlar veya engelleyenler, destekleme ödemesinden yararlanamayacaklardır” dedi.

Eser, haksız yere alınan destekleme primlerinin ödeme tarihinden itibaren 6183 sayılı Amme Alacakları Kanunu’na göre geri tahsil edileceğini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile