Çifteler Belediyesi Baskani Konakci, Göreve Geldikten Sonra Yaptigi Çalismalari Anlatti

Çifteler Belediyesi Baskani Konakci, Göreve Geldikten Sonra Yaptigi Çalismalari Anlatti

Eskisehir’in Çifteler Belediye Baskani Zehra Konakci, göreve geldikten sonra yaptigi çalismalarla ilgili açiklamalarda bulundu.

Baskan Konakci, seçimi kazanir kazanmaz vakit kaybetmeden projelere basladigini, çalismalari hizlandirdigini belirtti.

Çifteler ilçesi genelinde yapilan çalismalari anlatan Konakci, “Kilit, parke ve bordür taslari dösenerek ilçenin yollari daha da modern ve sorunsuz hale geliyor. Yaklasik 2 ay boyunca Kör Hasan mahallesine tankerlerle su tasinarak saglanan su ihtiyacini daha kalici bir çözümle gidermek için Zafer Hamit mahallesinden 12 kilometrelik bir hat çekilmesi planlanip, çalismalar tamamlanmistir. Bu hat çalismasi sayesinde Kör Hasan mahallesinin su sorunu çözülmüstür” açiklamasini yapti.

Park ve bahçe çalismalarinin da hizlandigi belirten Baskan Zehra Konakçi, “Belediye ekiplerinin cadde, sokak, park ve bahçelerdeki çevre düzenlemeleri, çimlerin biçilmesi, temizlik ve çiçek dikim çalismalari da hizlanarak ilçede dikkat çeker hale geldi. Çifteler hamaminin da halkin kullanimina açilmasi için faaliyetlere baslandi. Belediyemiz tarafindan Sakarya basi mesire alaninda kurulumu yapilan büfeler kiraya verildi.

Kiralamak isteyen vatandaslar ihaleye katilarak satis noktalarina sahip oldu” dedi.



Vatandaslarin talepleri ihmal edilmiyor

Cambazlarin kantar talebinin yerine geldigini belirten Konaci, "Ilçe hayvan pazari için 3 tonluk kantar alinarak kurulumu gerçeklestirildi.

Artik vatandaslar hayvanlarin agirliklarini kantarda tartarak pazarlik yapabileceklerini ve kantarda yapilan agirlik ölçüleri ile alim-satim islemleri daha seffaf ve adaletli bir sekilde gerçeklestirilebilecekler. Vatandaslarimizin talebi üzerine duraklar konularak, halkimizin ulasimi kolaylastirilmistir. Ayrica eski neslin hayallerinde bir ani olarak kalan ve yeni neslin heyecanla bekledigi Gökgöz’e tramplen koyularak halkimizin yüzmesi için açildi. Keyifli vakit geçirmek adina eskiden oldugu gibi tekrar halkini Gökgöz’ün berrak suyu ile bulusturuldu.” ifadelerini kullandi.

Ailelerin bebek sevincine ortak olunuyor

Baskan Zehra Konakci, Çifteler’de dünyaya gelen her bebegin, ilçeye, bereket, mutluluk ve huzur getirdigini anlatarak, "Hos Geldin Bebek” projemiz ile hem ailelerin mutlulugunu paylasiyor, hem de bebegin ihtiyaçlarinin içinde bulundugu anne-bebek çantasini hediye ediyor.-” ifadelerini kullanarak ailelerin yanlarinda olduklarini belirtti.



Artik sokak hayvanlari susuz kalmayacak

“Artik sokak hayvanlari susuz kalmayacak” diyerek Çifteler Belediyesi tarafindan hazirlanan proje kapsaminda ilçede yasayan sokak hayvanlarinin su ihtiyaçlari için belirlenen yerlere “Su Kabi” yerlestirdigi belirten Belediye Baskani Zehra Konakci, sokak hayvanlarina yönelik gelistirilen bu projeyle hayvanlarin bir nevi de olsa koruma altina alinmasinin planlandigini, ilçede uygun görülen yerlere su kaplarinin yerlestirildigini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile