Çiftlikköy Belediyesi'nin Borçlari Belediye Binasina Asildi

Çiftlikköy Belediyesi'nin Borçlari Belediye Binasina Asildi

Çiftlikköy Belediye Baskani Adil Yele, belediyeyi 322 milyon 449 bin liralik borçla aldiklarini açikladi. Yele, borçlarin kalem kalem nerelere olduguna yönelik de hazirlanan pankarti da belediye hizmet binasina astirdi.

CHP’den Çiftlikköy Belediye Baskanligi’na seçilen Adil Yele, Belediye Meclis Toplanti Salonu’nda basin mensuplariyla bir araya geldi. Yele’ye CHP Il Baskani Erdem Doganci ve Ilçe Baskani Savas Kasikçi da eslik etti. 10 yillik yapidan sonra Çiftlikköy Belediyesi’ni teslim aldiklarini anlatan Baskan Yele, isleyisi devam ettirdiklerini söyledi.

Belediye baskanligi makami kapisini vatandasa açtiklarini anlatan Yele, “Vatandasimizin belediye baskaniyla her türlü konuda temas edip istisare edebiliyor, konusup, danisip tartisabiliyor” dedi.

Güzel bir saha çalismasi sonucunda vatandasin teveccühüyle çok iyi bir oy oraniyla seçimleri kazandiklarini hatirlatan Yele, söyle konustu:

“5 yillik süre içinde vatandasin bize emanet ettigi o koltugu en iyi biçimde Çiftlikköy halkina hizmet edecek sekilde kullanacagiz. Seçim kampanyasi süresince vatandaslarimiza esit, adil, seffaf bir yönetim anlayisi içinde Çiftlikköy’ümüzü yönetecegimizi söylemistik. Bununla ilgili gerekli adimlari hizli ve ivedi bir sekilde atiyoruz. Gelirimizi, giderimiz net sekilde tespit etmek istedik. 5 Nisan 2024 itibariyle ben gerekli müdürlüklere baskanlik makami olarak yazdigim yazilarda bir borç tespiti yaptik. Tabi bu borç devam ediyor, müteahhitlerden ve disaridaki kesimlerden hala gelen faturalarimiz var. Önümüzdeki süreçte bunlari belirli periyotlar halinde gelir gider tablosu halinde zaten sizle bulusacagiz, tekrar anlatacagim. Görevi teslim aldiktan sonra ilk hamlem belediyede çalisan personel, mesai arkadaslarimin maaslariyla alakali oldu. Geldigimizde bununla alakali bir kaynak yoktu. Hizli bir hareketle ilk maaslarimizi eksiksiz, kesintisiz bir sekilde ödedim. Tabi bundan sonraki süreçte belediyenin borç yükü tahmin ettigimden biraz daha fazla çikti. Çünkü ticari olarak da isleyen bir birim burasi. Bürokrat arkadaslarim yaptigim çalismada, ivedi bir sekilde çikardi. Bunu belediye binasina da astik, sosyal medyadan da paylasacagiz. Herkes diledigi takdirde görecek ve önümüzdeki süreçlerde bu borç yükünün azaldigini ya da arttigini seffaf bir sekilde vatandasimiza anlatacagiz. Vatandasin parasini nereye harcadigimizi, nerelerde tasarruf yaptigimizi teker teker anlatacagiz.”

4 nisan itibariyle 322 milyon civari bir borçlarinin oldugunu anlatan Yele, bunun önemli bir kisminin kamu kurumlarina oldugunu ifade ederek, “Daha sonra müteahhitlere ciddi bir borcumuz var. Günü gelmis, ödemesi gelmis borçlar bunlar. Göreve geldigimizde 5 milyon civari bir paramiz vardi. Iller Bankasi’ndan gelen kaynakla ben ilk maaslari ödedim. Maaslari ödedikten sonra bu 322 milyonun karsiliginda kasamizda da 1 milyon para var. Dönemeyen bir sistem var. Hizli bir sekilde belediyenin gelirlerini artiracak hamlelerle alakali baslangici verdik. Kisa bir zamana ihtiyacimiz var. 3-5 aylik bir süre içinde çalisan bir mekanizma, belediye baskaninin sadece maas ödemeyi düsünmedigi bir sistem, yatirimla alakali bir sistem anlayisini ortaya koyacagiz. Hiçbir zaman ben hayatim boyunca da hiçbir sekilde enkaz edebiyati yapmadim, burada da yapmayacagim. Borcumuz var, agir bir borç. Bunun bilincindeyiz ekip arkadaslarimla beraber. Hizli ve ivedi bir sekilde belediyenin kaynaklarini artmak istiyoruz” diye konustu.

En önemli projemiz tasarruf

Baskan Yele, Çiftlikköy Belediyesi’nde önceliklerinin tasarrufa gidilmesi oldugunu sözlerine ekleyerek sunlari kaydetti:

“En önemli projemiz aslinda tasarruf, tasarruf, tasarruf. Tasarrufla ilgili hamleleri baslattik. Bu 10-15 günlük süre içinde bile bunun farkina varmaya basladim. Nasil aile ekonomisinde tasarruf yapiyorsunuz, ayaginizi yorganiniza göre uzatiyorsunuz, burada da ilk etapta ayagimizi yorganimiza göre uzatacagimiz bir sistem anlayisi içinde olacagiz. Tasarruf yapacagiz, yapmaya basladik. Mali ve kurumsal yapiyi güçlendirecegiz. Burada kisiye dayali degil, sisteme dayali kurumsal bir yapi anlayisi ortaya koyacagiz. Biz burada bir bayrak teslimi aldik. Bayragi aldigimizdaki durumu biz seffaf bir sekilde gösteriyoruz."

Yele, Çiftlikköy’de icraat ve hizmet zamani olduguna da vurgu yapti.

Il Baskani Erdem Doganci ise Yalova’da CHP’li belediyelerin birbirinden kopuk olmayacagini ve birlikte çalisacagini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile