Çiftlikköy'de Sifir Atik Merkezi 140 Ögrenciyi Agirladi

Çiftlikköy'de Sifir Atik Merkezi 140 Ögrenciyi Agirladi

Çiftlikköy Belediyesi 1. Sinif Atik Getirme Merkezi’ni ziyaret eden Ruhsar Aksoy Ilkokulu’nun minik ögrencileri, geri dönüsüm süreçlerini ve organik toprak üretimini yerinde ögrendi.

140 ikinci sinif ögrencisi, gruplar halinde Atik Getirme Merkezi’ni gezdi. Çiftlikköy Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürü Emine Yesim Aras, tesise gelen ögrencilere ilk olarak sifir atik atölyesinde geri dönüsümlerin ne sekilde siniflandirildigi hakkinda bilgiler verdi. Ardindan sifir atik merkezine geçen ögrenciler, yanlarinda getirdikleri atik malzemeleri türlerine göre geri dönüsüm kutularina atti.

Tesis içindeki kompost üretim merkezinde organik topragin nasil üretildigi hakkinda bilgiler alan minik ögrenciler, yosun ve organik atiklarin organik toprak olarak çiktigi kompost makinasini ve kompost ürününü de ilgiyle inceledi. Miniklere Çiftlikköy Belediye Baskani Adil Yele’nin hediyesi olarak bitki üretiminde kullanilmak üzere organik toprak ve boyama kitaplari verildi.

Çiftlikköy Belediyesi 1. Sinif Atik Getirme Merkezi’nin, ilçedeki ögrenciler için bir geri dönüsüm laboratuvari gibi hizmet verdigini dile getiren Çiftlikköy Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürü Emine Yesim Aras, “Talep eden okullarimiz, siniflar halinde tesisimizi ziyaret ederek buradaki çalismalarla ilgili bilgi ediniyorlar. Ayni zamanda geri dönüsüm süreçlerini yerinde görerek sifir atik konusundaki farkindaliklarini arttirmis oluyorlar. Tesisimizde toplanan geri dönüstürülebilir malzemeler, bunlari isleyen ve yeniden üretime kazandiran fabrikalara gönderiliyor. Kompost olarak elde ettigimiz verimli topragi da belediyemizin park ve bahçeler müdürlügü ekipleri bitki üretiminde ve peyzajda kullaniyorlar” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile