Çiftlikte Çalisarak Tatil

Çiftlikte Çalisarak Tatil

Doga turizmiyle tatilini tarim, turizm ve takas turizmi (TATUTA) dahilinde çiftlikte çalisarak geçirmek isteyenler, Erzincan’in Kemaliye ilçesinde Latif Yalçiner’in çiftligine misafir oluyor. Yerli ve yabanci turistler çiftlikte çalisarak bedava tatil yapma firsati buluyor.

Doga turizmiyle tatilini TATUTA turizmi çerçevesinde çiftlikte çalisarak geçirmek isteyenler, köy hayatini ögrenmek isteyen yabanci ögrenci ve yerli turistler, Kemaliye ilçesinde Latif Yalçineri’in çiftligine misafir oluyor. Çiftlikte arazi isleriyle ugrasan, koyun besleyen turistler, tatillerini çiftlikte çalisarak geçiriyor.

Erzincan’a 164 kilometre uzakliktaki Kemaliye ilçesinde Bugday Dernegi tarafindan uygulamaya konulan Tarim, Turizm ve Takas (TATUTA) projesi ile ilçe sakini Latif Yalçiner’in çiftligine gelen turistler, tatillerini çiftçilik yaparak geçiriyor.

Dünyanin çesitli ülkelerinden yabanci turistin geldigi organik ürün çiftliginde yabanci ve Türk misafirler bulunuyor. Özellikle yaz aylarinda sabah erken saatlerde uyanan misafirler, bahçeden domates, salatalik ve biber topluyor, hayvanlari besledikten sonra dut hasadina katiliyor. Gün boyunca bahçelerde çalisan turistler kalan bos vakitlerinde ise ev islerinde çiftlik sahibine de yardimci oluyor.

Ev halki ile ayni ortamda yasayan turistler çalismalari karsiliginda ise yemek ve konaklama hizmeti aliyorlar.

Bugday Dernegi’nin yürüttügü, TATUTA projesini yillardir çiftliklerinde uygulayan Zeynep Yalçiner, simdiye kadar dünyanin çesitli ülkelerinden çok sayida turiste ev sahipligi yaptigini söyledi.

Yalçiner, "Ziyaretçilerimiz, bahçelerde belirledigimiz kriterlerde çalisiyorlar. Çalismalari karsiliginda yemek ve konaklama ihtiyaçlarini karsiliyoruz. Bu proje ile Kemaliye ilçesinin turizm potansiyeli dünyaya tanitiliyor. Kent hayatindan, büyük sehirlerin stresinden bikan insanlar böyle yerler ariyorlar. Buraya geldiklerinde ise bahçede çalismak, dut toplamak, sebze ve meyveyi dalindan koparip yemek çok hoslarina gidiyor. Bu projeyle kirsalda azalan yasam tekrar canlaniyor. Insanlar, saglik, ulasim gibi nedenlerle büyük sehirleri tercih ediyorlar. Bu nedenle kirsaldaki is gücü de azalmaktadir. Bu sayede kirsaldaki bag ve bahçelerin üretimi artiyor. Verimliligi artiyor. Buradaki yasayan insanlara destek oluyor" açiklamasinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile