Çig Süt Destek Ödemeleri Çiftçilerin Hesaplarina Yatirildi

Çig Süt Destek Ödemeleri Çiftçilerin Hesaplarina Yatirildi

Bolu Il Tarim ve Orman Müdürlügü 2023 çig süt destegi ödemelerini çiftçilerin hesaplarina yatirmaya basladi. Destek ödemeleri çerçevesinde üreticilerin hesaplarina toplamda 6 milyon 850 bin lira yatirildi.

Tarim ve Orman Bakanligi’nin insan odakli çalisma prensibine paralel olarak Bolu Il Tarim ve Orman Müdürlügü, çiftçilerin maliyetlerine katki saglamak ve üretimde sürdürülebilirligin temini adina yaptigi destek ödemelerine devam ediyor. Bu çerçevede, 2023 yili çig süt destek ödemelerini üreticilerin hesaplarina yatirilmaya baslandi.

Konuya iliskin açiklamalarda bulunan Il Tarim ve Orman Müdürü Zekeriya Ar, "Üretim ve üretenin yaninda yer alarak, gida arzinin devamliligi dünyada stratejik öneme haiz olmustur. Bakanligimiz üretim ve üretici odakli desteklemeleri ile üretimin sürdürülebilirliginin temini açisindan üreticisinin yaninda yer alarak desteklemelerine devam etmektedir. Bu çerçevede bakanligimiz çig süt destegi hak edislerini 22 Eylül Cuma itibariyle üreticilerimizin hesaplarina yatirmaya baslamistir. Çig Süt Destegi çerçevesinde, 4002 üreticimize 6 milyon 850 bin lira tek parça halinde ödenecektir. Üreten Bolu’muzun üreten degerli çiftçilerine hayirli ve bereketli olsun” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile