Çigli Tramvayi 27 Ocak'ta Açiliyor

Çigli Tramvayi 27 Ocak'ta Açiliyor

Ayni anda 3 rayli sistem yatirimini devam ettirerek kenti demir aglarla ören Izmir Büyüksehir Belediyesi, Çigli Tramvayi’ni gelecek hafta açmaya hazirlaniyor. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, subat ayinda açilacagi duyurulan Çigli Tramvayi’nda süreyi öne çektiklerini duyurarak “Subattan da önce Çigli Tramvayi’ndayiz. Çigli Tramvayi, 27 Ocak’ta açiliyor” dedi.

Rayli sistem yatirimlarini hiz kesmeden sürdüren Izmir Büyüksehir Belediyesi, Çigli Tramvayi’nda deneme seferlerini sürdürüyor. Alinacak araçlarla 183 milyon Euro yatirim bedeline sahip projedeki son dokunuslarla birlikte tramvay da raylarda yürümeye basladi.

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Subat ayinda açilacagi duyurulan Çigli Tramvayi’nda süreyi öne çektiklerini müjdeleyerek “Subattan da önce Çigli Tramvayi’ndayiz. Çigli Tramvayi, 27 Ocak’ta açiliyor” dedi.



11 km’lik hat, 14 durak

Izmir Büyüksehir Belediyesi, çevreci ekonomik ve konforlu kent ulasimina yeni bir soluk kazandiracak önemli projelerinden Çigli Tramvayi’nin insaati kapsaminda hatti Karsiyaka Tramvayi’na baglayacak yaya ve bisiklet yolunu da içeren 750 metre uzunlugunda viyadük, 6 trafo binasi, 14 adet durak ve 11 kilometrelik hat imalatini (22 bin 600 metre ray montaji) tamamladi. Hatta çevre düzenlemeleri ve sinyalizasyon çalismalarinda sona yaklasildi.

Ring yapacak

Çigli Tramvayi hattinin temeli 2021 yilinin Subat ayinda atildi. 11 kilometre uzunlugunda ve 14 istasyondan olusan hat, Ata Sanayi Bölgesi, Çigli Devlet Hastanesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne hizmet verecek. IZBAN ile yolcu entegrasyonunun yapilacagi Semra Aksu Caddesi yayalastirildi. Çigli Tramvay Hatti’nin Karsiyaka hatti ile baglantisi Karya Kavsagi’nda saglandi. Hat, yapilan viyadük üzerinden Ekol Kavsagi’na, oradan da Atatürk Caddesi’ne dogru ilerleyecek. Atatürk Caddesi’nden Semra Aksu Caddesi’ne, oradan da Eski Havaalani Caddesi ile Doga Koleji kavsagina, devaminda Çigli Devlet Hastanesi ve Ata Sanayi Bölgesi’nden geçerek Evka-5 kavsagina gelecek. Oradan da Atatürk Organize Sanayi Bölgesine ulasilacak. AOSB içerisinden Katip Çelebi Üniversitesi’ne ulasan hat, AOSB içerisinde devam ederek Nazim Hikmet Ran Caddesi’ne ve yeniden Ekol Kavsagi’na gelerek ringini tamamlayacak. Çigli Tramvayi bölgeye nefes aldiracak, trafigi rahatlatacak, bölgedeki hastane, üniversite ve sanayiye ulasimi kolaylastiracak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile