Çigli Tramvayinda Çalismalar Hizla Sürüyor Açiklamasi 2022 Sonunda Testlere Baslanacak

Çigli Tramvayinda Çalismalar Hizla Sürüyor Açiklamasi 2022 Sonunda Testlere Baslanacak

Temeli 2021 yilinin subat ayinda atilan Çigli Tramvayi’nda tamamlanma orani yüzde 35’e ulasirken, Çigli Tramvayi alinan elektrikli araçlarla birlikte 1 milyar 250 milyon liraya mal olacak. Rayli Sistem Dairesi Baskani Mehmet Ergenekon, "2022 yili sonunda testlere basliyoruz" dedi.

Izmir Büyüksehir Belediyesi, rayli sistem yatirimlarini artirarak sürdürüyor. Temeli 2021 yilinin subat ayinda atilan Çigli Tramvayi’nda, 11 ayda imalatlarda yüzde 35 seviyesine gelindi. Su ana kadar 7 kilometre ray dösendi. Hattin yaklasik 8 kilometresinde kazi çalismalari tamamlandi. Karsiyaka ile Çigli’yi birbirine baglayacak 500 metrelik baglanti köprüsünün ayaklari bitirildi. Hatta enerji saglayacak 6 adet trafo insaatinin ise devam ettigi belirtildi.

Ergenekon: “2022 yili sonunda testlere basliyoruz”

Rayli Sistem Dairesi Baskani Mehmet Ergenekon, “Çigli Tramvayi’nda bir yili devirmis bulunuyoruz. Baskanimiz Tunç Soyer’in çagdas ulasim vizyonu dogrultusunda rayli sistem yatirimlarina büyüksehir belediyemiz çok büyük öncelik veriyor. Narlidere Metrosu’nda yüzde 85, Çigli Tramvayi’nda da yüzde 35’lerdeyiz. Bu yilin üçüncü çeyreginde kazi çalismalarini bitirmeyi planliyoruz. Çalismalar gece gündüz hizli bir sekilde sürüyor. Bazi noktalarda çalismalar nedeniyle trafikte aksamalar yasaniyor, bunlari en aza indirmeye çalisiyoruz. Bu yil sonunda Çigli Tramvayi’ni bitirip, testlerini yaparak toplu ulasima dahil etmeyi hedefliyoruz” diye konustu.



Genç mühendislere de is imkani saglandi

Öte yandan Izmir Büyüksehir Belediyesi, Çigli Tramvayi insaatinda genç mühendislere ve mimarlara istihdam saglayacak örnek bir uygulamaya imza atti. Büyüksehir, Çigli Tramvayi Yapim Ihalesi sartnamesine projenin yapiminda mühendislik ve mimarlik bölümlerinden yeni mezun olmus 12 kisiye is verilmesi sartini ekledi.

1 milyar 250 milyon liralik yatirim

Çigli Tramvayi’nda kullanilmak üzere 26 elektrikli tramvay aracinin da alimi için sözlesme yapilirken, bu araçlar için yatirim miktari 750 milyon lira oldu. Izmir Büyüksehir Belediyesinin Çigli Tramvayina toplam yatiriminin, 1 milyar 250 milyon lirayi bulacagi aktarildi. 11 kilometre ve 14 istasyondan olusacak tramvay hattinin 2022 sonunda tamamlanmasi planlaniyor.

Tramvay hatlari 33,6 kilometreye çikiyor

Karsiyaka Çevreyolu Istasyonundan baslayacak hat, baglanti köprüsü ile Çigli Istasyonalti Mahallesi’ne baglanacak. Yaklasik 500 metrelik baglanti köprüsü, çevre yolunun üzerinden geçecek ve köprüde tramvay hattinin yani sira yaya ve bisiklet yollari da bulunacak. Güzergâhin büyük bölümü mevcut cadde ve yollarin orta refüjlerinden geçecek sekilde çift hat olarak planlandi. Hat güzergâhi Karsiyaka Çevreyolu Istasyonu, Atasehir, Çigli Istasyonalti Mahallesi, Çigli IZBAN Duragi, Çigli Bölge Egitim Hastanesi, Ata Sanayi Bölgesi, Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne hizmet edecek sekilde planlandi. Ayrica Karsiyaka Tramvayi yapimi esnasinda, mülkiyet problemleri nedeni ile yapilamayan yaklasik 1 kilometre uzunlugundaki Atasehir-Mavisehir IZBAN baglantisi da bu hattin yapimi çerçevesinde gerçeklestirilecek. Hattin devreye girmesinin ardindan Izmir’deki tramvay hatlarinin uzunlugu Konak ve Karsiyaka ile 33,6 kilometreye ulasacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile