Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, New York Times'ı ziyaret etti

Bir süredir başta New York olmak üzere ABD'nin çeşitli eyaletlerinde seminerler veren Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, incelemelerde

Bir süredir başta New York olmak üzere ABD'nin çeşitli eyaletlerinde seminerler veren Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, incelemelerde bulunmak üzere New York Times gazetesini ziyaret etti. Bilici, NY Times Uluslararası Haber Servisleri Bölümü Başkan Yardımcısı Gloria Brown Anderson'la global ölçekte görsel ve yazılı haberlerin üretimden pazarlama aşamasına değin birçok konuda görüş alışverişinde bulundu.

Anderson, görüşmede 2009 yılı rakamlarına göre 'online' olanlar dahil, gazetelerin reklam gelirlerinin yüzde 26 oranında düştüğünü, bu rakamın son 43 yılın en büyük kaybı olduğunu, gazeteciliğin ABD'de düşüşe geçtiği kaydetti. Gloria Brown Anderson, tüm olumsuzluklara rağmen, şirketlerinin tüm dünyada görsel ve yazılı habercilik alanında söz sahibi olmaya devam ettiği belirterek, Cihan Haber Ajansı ile karşılıklı işbirliği modelleri geliştirmekten büyük mutluluk duyacağını belirtti.

Bir süre önce 18. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Cihan Haber Ajansı'nın son yıllarda artan faaliyetlerinden bahseden Genel Müdür Abdülhamit Bilici de, özellikle Orta Asya ve Kafkaslarda oldukça başarılı olduklarını, dünyanın onlarca başkentinde muhabirleri bulunduğunu dile getirerek, NY Times ile ortak işbirliği modelleri geliştirmekten kendilerinin de mutluluk duyacağını belirtti.

Bilici, görüşmenin ardından, NY Times gazetesinin çeşitli birimlerini de ziyaret ederek, ilgili departmanların çalışmaları ile alakalı bilgi aldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile