Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenecek Türk Ocakları'nın kuruluş yıl dönümü törenine katılacak.

( 20.00) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore'de, ABD Başkanı Barack Obama ve Güney Koreli sanayicilerle bir araya gelecek.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Samsun'da Anayasa Platformu'nca düzenlenen 'Türkiye Konuşuyor' toplantısına katılacak. (10.00) Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye Muhtarlar Derneği üyeleriyle Bursa'da bir araya gelecek. Arınç, Bediüzzaman Said Nursi'nin ölüm yıl dönümü sebebiyle Ulucami’de düzenlenen mevlit programına da iştirak edecek. (10.00-12.00) Büyük Birlik Partisi’nin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 3. yılında Taceddin Dergahı'ndaki kabri başında anılacak. Yazıcıoğlu anısına Sürmeli Otel'de 3. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu düzenlenecek. (10.30-14.00) Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Edirne AK Parti İl Kongresi'ne katılacak. (11.00) Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da DSİ Bölge Müdürlüğü'nde kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek. (10.00)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hasankeyf'te MTB Cup yarışını izleyerek, ödül törenine katılacak. (10.00-15.00)

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul'da partisinin Üsküdar ilçe kongresine katılacak. (11.00) HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul'da, 'İstanbul ve Çevre İl Teşkilatları Bölge Toplantısı'na katılacak. (11.00) Manisa Sultan Camisi'nde mesir saçma töreni yapılacak. 472. Uluslararası Manisa Mesir Festivali çerçevesinde yapılan etkinliklere Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi katılacak. (14.00)"PKK'nın silah bırakması BDP'nin özgür politika yapabilmesi için çok önemli" (Özel)
Kürt siyasetçi Kemal Burkay, PKK'nın Kürt politikası üzerinde büyük vesayeti bulunduğunu belirtti.

Burkay, "PKK'nın silah bırakması, bizzat BDP'nin özgür politika yapabilmesi için de çok önemlidir." dedi.

PKK'nın işlediği bir dizi cinayetler bulunduğunu ve bunların açığa kavuşturulması gerektiğini dile getiren Kemal Burkay, 1987 yılında örgütün Almanya sorumlusunun bir binanın 10. katından atılarak öldürüldüğünü açıkladı.

Halepçe'de 5 bin Kürt'ün öldürülmesi soykırımsa PKK'nın öldürdüğü 15 bin kişi ne? (Özel)
Gazeteci-yazar Yaşar Karadoğan, Öcalan'ın kendi içlerinde 15 binden fazla kişi öldürdüklerini söylediğini hatırlatarak "Halepçe'de 5 bin Kürt öldürüldü. Buna 'soykırım' diyoruz. Peki ya 15 bin kişinin öldürülmesine ne diyeceğiz?" dedi.

İbrahim Güçlü ise PKK'nın 5. kongresinde öldürülüp itibarları iade edilenler incelendiği zaman örgütün infaz ve ölüm gerekçelerinin ne kadar keyfi olduğunun görüleceğini ifade etti.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün seçimli olağanüstü genel kurulu İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak. (10.00)Spor Toto Süper Lig’de 32. hafta maçlarına Ankaragücü - Medical Park Antalyaspor, Manisaspor – Sivasspor, Kardemir D. Ç Karabükspor – Kayserispor, Samsunspor - Mersin İdmanyurdu, Orduspor – Gençlerbirliği, Eskişehirspor – Gaziantepspor ve Galatasaray – Trabzonspor karşılaşmalarıyla devam edilecek. (15.30/19.00)Bant Asya 1. Lig’de Akhisar Belediye-Kayseri Erciyesspor, Boluspor – TKİ Tavşanlı Linyitspor, Giresunspor – Bucaspor, Sakaryaspor-Göztepe, Karşıyaka-Denizlispor ve Adanaspor-Elazığspor karşılaşmaları yapılacak. (13.30/16.00/19.00)Fenerbahçe Universal, Voleybol Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi 'Dörtlü Final'i kapsamında Fransa'nın RC Cannes takımıyla karşılaşacak. Müsabaka, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılacak (17.00 )
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile