Cihan Haber Ajansı Gündemi

30 Kasım 2011 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan’ın yeni Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev`in görevi devralması sebebiyle Bişkek’te yapılacak törene katılacak.

Gül, Kırgızistan`a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı`nda basın toplantısı düzenleyecek. (10.00)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı Metin Özkan’ı kabul edecek. (11.30)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’deki gelişmelere ilişkin Bakanlık`ta açıklama yapacak. (08.45)

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal Bursa’da partililerle kahvaltıda buluşacak. Baykal Kapalı Çarşı’yı gezecek. (09.00)

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Atatürk Havalimanı Jandarma Bölük Komutanlığı Hizmet Binası`nın açılışını gerçekleştirecek. Şahin ardından İstanbul Valiliği`ni ziyaret edecek ve İl Jandarma Komutanlığı Hizmet Binası`nın açılışını yapacak. Şahin daha sonra, İl Jandarma Komutanlığı`nı ziyaret edecek ve yetkililerden brifing alacak. Şahin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü`nü ziyaret edecek. (09.30/11.00/12.00/13.00/14.30)

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, TOBB ETÜ’de `Küresel Medeniyet Krizi ve Çıkış Yolları` konulu konferans verecek. (14.30)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (11.30)

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, makamında Almanya`nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl`ü ve Türkiye Genç İşadamları Derneği heyetini kabul edecek. (10.00/14.45)

MHP Genel Başkan yardımcıları Mustafa Erdem, Ankara’da Türkiye Kamu Sen Başkanı İsmail Koncuk’u ziyaret edecek. (11.30)

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Ankara Sanayi Odası (ASO)’nda açıklamalarda bulunacak. (09.45)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bakanlıkta AB Komisyonu İstihdam ve Sosyal İşler Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Direktörü Georg Fıscher’i kabul edecek. Çelik, AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı binasının açılış törenine de katılacak. (10.00/12.30)

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Belçika’nın başkenti Brüksel’deki temaslarını sürdürüyor.


KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer’ı kabul edecek.

Guney Kore’nin başkenti Seul’de parlamentonun önünde toplanacak göstericiler, ABD ile imzalanan serbest ticaret antlaşmasını protesto edecek.


AVRASYA FEED
33. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası bugün Almatı’da başlıyor. Engelli sporcuların da katılacağı şampiyonaya, 15 engelli toplam 39 sporcudan oluşan Türk milli takımı da katılıyor.


Moskova, B-Boy Dünya Şampiyonası finalinde 2 bine yakın breakdance severlerine ev sahipliği yaptı. Yarışmada yer alabilmek için dünyanın dört bir yanından gelen gençler aylarca finale hazırlandı.


Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Rusya Patriği Kirill’in davetlisi olarak geldiği Moskova’da Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin ile bir araya gelecek.


Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta, ‘Orta Asya`da, BM Küresel Terörle Mücadele Stratejisi`nin uygulanması’ konulu üst düzey toplantı gerçekleştiriliyor.


SPOR
Fenerbahçe, Ankaragücü maçı hazırlıklarını sürdürüyor (11.00)

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde karşılaşacağı Maccabi Tel Aviv maçı için İsrail`e gidecek. Siyah beyazlı ekip, yarın oynayacağı maçının son hazırlıklarını bugün yapacak. Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Maccabi Tel Aviv maçı öncesi basın toplantısı düzenleyecek. (14.00/19.15/19.00)

Galatasaray`da Gençlerbirliği maçı hazırlıkları devam ediyor.


Bursaspor hafta sonu evinde Eskişehirspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını Özlüce Tesisleri’nde sürdürecek. (17.00)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile