Cihan‘ın Seçim Başarısına Övgü

2011 Genel Seçimleri‘nin kamuoyuna duyurulmasında büyük bir başarıya imza atan Cihan Haber Ajansı (Cihan)‘na birçok çevreden övgü geldi.

2011 Genel Seçimleri‘nin kamuoyuna duyurulmasında büyük bir başarıya imza atan Cihan Haber Ajansı (Cihan)‘na birçok çevreden övgü geldi.

Daha önceki seçimlerde olduğu gibi 2011 Genel Seçimleri‘nin yine tek galibi Cihan oldu. Oy oranlarını kamuoyuna duyurulmasında büyük bir başarıya imza atan Cihan birçok çevreden övgü aldı.

TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Ahmet Çavuşoğlu, 2011 seçimlerinin demokrasi tarihinde dönüm noktası olduğunu, millet iradesinin çok kısa bir sürede kamuoyuna duyurulması noktasında Cihan‘ın başarısı tartışılmaz şeklinde konuştu. Cihan‘ın bu alanda artık kendini ispatladığını dile getiren Çavuşoğlu, "Seçim yasakları kalkmadan önce saat 18.30’dan önce yüzde 20 oranında sonuç açıklayan Cihan, 19.30’a kadar bu oranı yüzde 80‘lere çıkardı bu büyük bir başarıdır. Cihan‘la çalışmaktan son derece memnunum. Türkiye büyük bir ülke. 50 milyon seçmenin sandık sonuçlarını anında iletmek müthiş bir organizasyon işi. Bunu Cihan başarıyla yerine getirdi. ‘‘ dedi.

Kanal A Genel Yayın Yönetmeni Alper Tan, Cihan Haber Ajansı‘nın seçimi farklı bir boyuta taşıdığını, aynı gün içerisinde seçim sonuçlarını kamuoyuna duyurduğunu kaydetti. Saat 8 itibariyle büyük bir oy oranının açıklanarak Cihan‘ın büyük bir sürprize imza attığını dile getiren Tan, uluslararası camiada da gerçekleştirdiği projelerle Cihan‘ın yine ön plana çıktığını söyledi.

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Cihan Haber Ajansı‘nın halk iradesinin sandıklara yansıması noktasında çok önemli habercilik görevi yaptığını kaydetti.

Dünyada seçimlerini çok hızlı bir şekilde sonuçlanmasının demokrasi açısından önemine değinen İpek, bazı ülkelerde sonuçların 15 güne yakın bir zamanda sonuçlanabildiğini ama Türkiye‘de sonuçların 2 saatte duyurulduğunu dile getirdi. İpek, gelişmiş demokrasi için önemli bir gösterge ifade eden bu durumda Cihan Haber Ajansı‘nın rolünün büyük olduğunu belirtti.

Basın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ise daha önceki seçimlerden farklı olarak Cihan‘ın yabancı ve yerel basın için 4 farklı merkezde organizasyon yaptığının altını çizerek, "Güzel ve kaliteli bir hizmet oldu. Basın mensupları çok memnun kaldı. Bundan sonraki çalışmalar içinde büyük bir birliktelik sağlayacaktır bu başarı." şeklinde konuştu.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Cihan, ilk sağlıklı sonuçları duyurdu, bu münasebetle tebrik ediyorum çalışmaların devamını diliyorum." dedi.

İtalya‘da yayınlanan siyasi dergi Diritto E Liberta Genel Yayın Yönetmeni Mariano Giustino, organizasyona teşekkür ederek, Cihan‘ı tebrik ettiğini, fazla uzun süre beklemeden sonuca ulaştıklarını İtalya‘da bile uzun süre beklediklerini söyledi.

Hindistan‘da yayın yapan The Sun İndian Gazetesi Uluslararası İlişkiler Editörü Saurabh Kumar Shahı, Avrupa‘da ve kendi ülkesinde ajansların sonuç verdiğini ancak bu kadar hızlı ve iki gün öncesinden bunu başaran başka ajans görmediğine dikkat çekti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile