Çikardigi Olaylarla Gündeme Gelen Kadina Garsona Kül Tablasi Firlatmaktan 6 Ay Hapis

Çikardigi Olaylarla Gündeme Gelen Kadina Garsona Kül Tablasi Firlatmaktan 6 Ay Hapis

Kahramanmaras’ta maske takmadigi gerekçesiyle kendisini uyaran polise "Artistliginiz kime" diyerek gösterdigi tepki ve çikardigi olaylarla gündeme gelen kadin, çay bahçesinde garsonlarin kafasina kül tablasi firlatmaktan yargilandigi davada 6 ay hapis cezasina çarptirildi.

16 Subat 2020’de Dulkadiroglu ilçesi Ismetpasa Mahallesi’ndeki bir çay bahçesinde meydana gelen olayda, bir kamu kurumunda memur olan Gülcan Ç. (28) çay bahçesinde oturdugu masayi bilinmeyen bir nedenle devirdi. Devrilen masayi gören çay bahçesindeki garsonlar Gülcan Ç’yi uyardi. Gülcan Ç., kendisini uyaran garsonlardan Yasar Yildiz’a hakaret edip tokat atti, ardindan da masadaki sigara küllügü, peçetelik ve su sisesini garson Yildiz’a firlatti. Yasanan olay sonrasi çevredekilerin ihbari üzerine olay yerine gelen polis ekipleri Gülcan Ç.’yi gözaltina aldi. Garson Yildiz ise olaydan sonra hastaneden rapor alip karakola giderek sikayetçi oldu. Sikayet sonrasi Gülcan Ç. hakkinda tehdit, hakaret ve basit yaralama suçlarindan Kahramanmaras Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açildi.

6 yil 10 ay hapis cezasi talebiyle yargilanan Gülcan Ç, hakaret ve kasten yaralama suçlarindan 168 gün hapis cezasina çarptirildi ve ceza 3 bin 260 lira adli para cezasina çevrildi. Son durusmada da Gülcan Ç.’nin tehdit suçundan 6 ay hapis cezasi ile cezalandirilmasina karar verildi.

Gülcan Ç. karardan sonra bir üst mahkemeye itirazda bulundu.

Garson Yasar Yildiz, “Maalesef o tatsiz olayi yasadik. Bu sahis farkli birkaç yerde de ayni tutarsiz davranislari sergilemis, toplum içinde sürekli huzursuzluk çikariyordu. Biz bundan sikayetçi olup davanin pesini birakmadik. Sonunda da adalet nihayet kararini verdi, bekledigimiz bir sonuç oldu. Bizim herhangi bir maddi beklentimiz yoktu, sadece toplum içinde huzuru kaçiran bu tip insanlarin bu sekilde cezalandirilmasi. Sag olsun yüce adaletimiz de gerekli örnek karari verdi. Mevcut üç dosyamiz vardi, iki tanesini kazandik. Gerekli cezalari aldi. Su anda da devam eden son bir durusmamiz kaldi. Yaklasik 2-3 bin lira para cezasi almisti, onun disinda kesinlesmis 6 ay hapis cezasi aldi. Olaydan sonra hiç karsilasmadik ama adliyede taskinliklar çikarmisti” dedi.

Öte yandan, Dulkadiroglu ilçesi Trabzon Bulvari’nda 10 Aralik 2020 tarihinde de korona virüs tedbirleri kapsaminda denetim yapan polis ekipleri, maske takmadigi gerekçesiyle Gülcan Ç.’yi önce uyarmis, ancak Gülcan Ç. maske takmamakta israr edince polisler kimligini istemisti. Buna sinirlenen Gülcan Ç., ’Vermiyorum kardesim gel de al’ dedikten sonra ’Bana zorluk çikarmayin. Artistliginiz kime ya?’ demisti. Yasanan olay ise bir vatandasin cep telefonu kamerasinca kaydedilmisti. Maske olayindan sonra karakola götürülen Gülcan Ç, karakolda da tüm uyarilara ragmen maske takmayarak, ’Maske takmayacagim ne yapiyorsaniz yapin. Buradan çikip savciliga gidecegim, hepinizle görüsecegim. Siz neyinize güveniyorsunuz, siz kimsiniz, CIMER’e de yazacagim. Sizin bu artistlikleriniz bir degil, yetti. Yetti artik yetti. Siz neyinize güveniyorsunuz, siz kimsiniz?’ diyerek tehditlerde bulunmustu. Hem maske takmamaktan 900 lira idari para cezasi yazilan hem de polise mukavemet göstermekten adli islem yapilan Gülcan Ç.’ye CIMER’den de yanit gelmisti.

Gülcan Ç., daha önce de güzellik merkezi ve halk otobüsü gibi yerlerde maske konusunda çikardigi olaylarla Türkiye’nin gündemine gelmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile