"Çıksorut bölgesine 3 Haziran'dan beri hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı"

Gaziantep'in Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 3 Haziran'dan itibaren Çıksorut bölgesine hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığını söyle

Gaziantep'in Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 3 Haziran'dan itibaren Çıksorut bölgesine hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığını söyledi. Fadıloğlu, insanların ticaretini engellemek gibi bir amaçlarının olmadığını, ancak hayvanla insanın da bir arada yaşamasını engellemenin asli görevleri olduğuna dikkat çekti.

Bölgede modern konutlar yaptıklarını hatırlatan Fadıloğlu, ilerleyen günlerde teslim edilecek konutlarla bölgenin daha da hareketleneceğini söyledi. Seyrantepe konutlarının bulunduğu bölgenin Şehitkamil Belediyesi'ne ait olduğunu kaydeden Fadıloğlu, Çıksorut Mahallesi'ndeki hayvan ahırlarının çıkarılması için daha önce karar alındığını, ama uygulamaya konulamadığını hatırlattı. Organize Besi Bölgesi'nde pazar yeri ve kantarın olmaması nedeniyle ticaretin olamayacağının belirlenmesi üzerine daha önce kapattıkları kantarı tekrar açmak zorunda olduklarını söyleyen Fadıloğlu şunları söyledi: "Biz daha önce kantarı kapatmışken tekrar açtık. Besicilere yaklaşık 6 ayın üzerinde bir süre verildi. 3 Haziran itibarıyla kantar devre dışı kaldı. Bundan sonra oraya hayvan girişi yasaklandı. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi ve Şehitkamil belediyelerine ait zabıta görevleri koordineli çalışıyor. Bizim amacımız insanların ticaretini engellemek değil. Ama, şehir merkezinde havyanla insanın bir arada yaşamasını engellemek bizim asli vazifemiz. Bu işi yapan insanlar için Organize Besi Bölgesi'ne yönlendiriyoruz. Organize Besi Bölgesi'nde ticaretlerini devam ettirecek durumdalar. Bunun için Haziran ayının başından beri bölgeye hayvan giriş çıkışı yasaklandı. Bu bölge artık, kamulaştırılması ve takasıyla birlikte yeni bir iskan alanı olacak."

Gaziantep'in Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ilçeyi daha modern hale getirmek için çalıştıklarını kaydetti. Fadıloğlu, hayvan ahırlarının daha önce sahipleri ile anlaşılarak yıkıldığını ve bölgeye modern konutların dikildiğini dile getirdi. Toplu Konut İdaresi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şehitkamil Belediyesi'nin organizasyonu ile yapılan konutların dolduğunu, bölgenin alt tarafındaki 500 dönümlük arazinin de Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldığını hatırlatan Fadıloğlu, "Bu bölge de TOKİ'ye verildi ve bloklar çıktı. Bu blokların teslim süresi de yaklaştı. İkinci etabın da kamulaştırılması gerekiyor. Bedelini karşılamak mümkün değil ama, Büyükşehir Belediyesi onun için hazır dairelerle takas ederek oranın kamulaştırılmasını sağlamaya çalışıyor." diye konuştu.

Şirinevler Mahallesi'nde dış cephe sağlıklaştırma çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Fadıloğlu, şöyle devam etti: "Bir sokağın yarısı bitti, hem sıvası hem boyası yapılıyor. Orada cumartesi günü 1+1 dairelerin temelini atacağız. Temel atma törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katılacak. Bakanımız 288 dairenin temelini atacak. Bu projede yaklaşımımız şu; Seyrantepe'de nitelikli konutlar, Çimento Kavşağı'nda nitelikli konutlar, bizim yaptığımız 1+1 konutlarla beraber bunların ortasında kalan Şirinevler niteliksiz bir görüntü arz ediyordu. Toplam kalitenin olmadığı yerde başarı mümkün değil. Bundan dolayı bölgedeki vatandaşlarımızı zorlayarak, imkanı olmayanlara destek olarak sponsor bularak oradaki cephe düzenlemesini sağlıklaştırmamız gerekiyordu. Bunun kararını aldık ve başlattık. Mahallenin tamamının dış cephesini tek tip boyuyoruz. İnsanlarımızın daha iyi şartlarda yaşaması için çalışıyoruz."

Vatandaşların taleplerini de değerlendirdiklerini belirten Fadıloğlu, ilçenin yararına olacak çalışmaları hayata geçirdiklerini dile getirdi. Fadıloğlu, belediyenin mülkiyetindeki planlama ile ilgili vatandaştan gelen mailleri de değerlendirdiklerini ifade etti. Talebin geldiği mahalleye gittiklerini ve ortak akılla doğruyu bulmaya çalıştıklarını aktaran Fadıloğlu, "Sanki küçük bir referandum oluyor. İlçemize destek olacak bütün teklifleri değerlendiriyoruz. Talepler bölgeden bölgeye değişiyor. İmarsız bölgede insanların yaşadığı evlerin küçük olması nedeniyle taziye evi isteği geliyor. Daha önce bu anlamda önemli çalışmalar yapılmış. Şuanda inşaatı devam eden 3 tane, planlaması yapılan da 3 tane sosyal tesis çalışmamız var. Yine Beykent Mahallesi'nde 3 bin metrekarelik bir alana sağlık ocağı yapacağız. Bölgenin ihtiyacına göre karar almaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Özel sektörden geldiği için hızlı karar alıp uygulamaya koymak istediğinin altını çizen Fadıloğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu da krallık olarak anlaşılmasın. İlçeye hizmeti hızlandırmak istiyorum. Kaynak Türkiye, kaynak insan mevcut kaynakları düzgün değerlendirdikten sonra sorun yoktur. Şehirler yaşayan varlıklardır, çıkan sorunları çözmek için çalışıyoruz. Hizmet ettiğiniz kesim bir makine değil, insan. Beklentileri olabiliyor. Ona göre çalışmalarımız oluyor. Engeller çıkıyor, ama inanarak çalışınca çözülmeyecek sorun yok."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile