Çildir'da Egitime Destek Çalistayi

Çildir'da Egitime Destek Çalistayi

Çildir Dernekler Federasyonu ilçedeki egitimin daha kaliteli hale getirilmesi için ilçede çalistay düzenledi.

Çildir Dernekler Federasyonu Baskani Kemal Simsir ve Yönetim kurulu üyeleri ilçede egitimin daha verimli hale getirilmesi için Çildir Kültür Merkezinde çalisltay düzenledi.

Genis çapli planlanan çalistaya ilçede görev yapan kurum amirleri, siyasiler, muhtarlar, is insanlari ve vatandaslar katildi.

Çalistayin amaci ve hedefleri hakkinda bilgilendirmeler ve konusmalar yapildi. Çalistayin amaci hakkinda yapilan konusmalarda ilçede egitim gören ögrencilere yönelik destekleyici egitimlerin verileceginden bahsedildi. Bu durum hakkinda nelerin yapilacabilecegi, nasil bir yol izlenerek ögrencilerin basarilarinin artirilacaginin üzerinde duruldu. Özel dersanelerin Çildir gibi küçük ilçelerde dersane açmasinin maddi imkanlar nedeniyle pek mümkün olmadigindan bahsedilerek, LGS ve YKS’ ye girecek ögrencilere imkanlar dogrultusunda Çildir Kaymakamligi, Çildir Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Çildir Belediyesi, STK’lar ve Üniversitenin katkilariyla egitim verilmesi hedefleniyor.

Hayata geçirilmesi hedeflenen proje merkezi ile ilçede ögrenim gören ögrencilerin basarilarinin artilmasi saglanarak, ögrencilerin sinavlardaki basari çitalari yükseltilecek. Özellikle sekizinci ve onikinci siniflara yönelik haftalik deneme sinavlari yapilacak. Alacaklari destekleyici egitimlerle , okulda görmüs olduklari dersleri tekrar etmis olacaklar. Bu proje merkezinde kütüphane ortaminda ögrenciler, ögretmenleri ile bir arada olabilecekler. Eksik olduklar dersler hakkinda, egitimcilerden yardim alacak olan ögrenciler sinav stresini de yenmis olacaklar.

Projenin amaci hakkinda yapilan bilgilendirmenin ardindan Çildir Egitim Çalistayina katilan davetlilere tesekkür edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile