Çildir Gölü Kar Yagisiyla Beyaza Büründü

Havalar yeterince soguyup yüzeyi buz tuttuktan ve bu buz tabakasi güvenli kalinliga ulastiktan sonra gölde atli kizakla gezinti yapilabiliyor Vatandaslardan Ibrahim Özer: 'Yerli ve yabanci turistleri bu manzarayi görmeye davet ediyoruz'.

Ardahan ve Kars arasinda yer alan, dogal güzelligi ile her mevsim yerli ve yabanci turistleri cezbeden Çildir Gölü çevresi, yörede etkili olan kar yagisi ile beyaza büründü.

Dogu Anadolu Bölgesi'nde dün etkili olan kar yagisi Kars ve Ardahan il merkezlerinin yani sira Ardahan'in Çildir ilçesinde de yogun sekilde etkili oldu.

Kardan dolayi, yilin her mevsimi dogal güzelligi ile yerli ve yabanci turistlerin begenisini toplayan Çildir ilçesindeki Çildir Gölü çevresi de tamamen beyaz örtüyle kaplandi.

Dogu Anadolu Bölgesi'nin Van Gölü'nden sonra en büyük ikinci gölü olan ve Kars-Ardahan sinirinda yer alan göl, 123 kilometrekare alana sahip.

Kisin yüzeyi tamamen buz tuttugu için balikçilarin yüzeydeki buzlari kirip suya sarkittiklari aglar ile Eskimo usulü balik avladiklari göl, yörenin önemli kis turizm merkezleri arasinda bulunuyor.

Su siralar hava sicakligi yeterince düsmedigi için su an yüzeyi donmayan göl, yüzeyi buz tuttuktan ve bu buz tabakasi güvenli kalinliga ulastiktan sonra üzerinde atli kizakla gezinti yapmak isteyenleri de agirliyor.

Gölün Ardahan kesiminde oturan vatandaslardan Ibrahim Özer, "Çildir Gölü kisin baska bir güzellige bürünüyor. Yerli ve yabanci turistleri bu manzarayi görmeye davet ediyoruz." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile