Çildir Gölü'nde Oyun Havalariyla Costular

Çildir Gölü'nde Oyun Havalariyla Costular

Türkiye’nin en büyük buz pisti olan Çildir Gölü’nü gezmek için bölgeye gelen yerli ve yabanci turistler, göl üzerinde doyasiya egleniyor.

Çildir Gölü kis aylarinda soguk havanin ayaza çekmesiyle tamamen donan bir göl. Yüzeyi tamamen buzla kapli olan göl adeta bir ovayi andiriyor ve Türkiye’nin en büyük buz pisti gibi. Ardahan’in Çildir ilçesi sinirlarinda bulunan 124 bin metrekarelik alaniyla Dogu Anadolu Bölgesi’nin ikinci büyük gölü olan Çildir Gölü’nün yüzeyi tamamen buzla kapli. Donan gölde Eskimo usulü balik tutmak, atli kizaklarda Çildir Gölü’nü dolasmak gibi deneyimler yasaniyor.

Ankara oyun havalariyla cosan Özkan ve Neva Karadavut çifti, "Burasi deniz gibi ama tamamen donmus ilginç bir yer" dedi.

Oyun havalariyla doyasiya eglenen Özkan Karadavut, ’’Ankara oyun havalarinda gelebilecegimiz Türkiye’nin en son noktasi olan Çildir Gölü’nde güzel bir sekilde icra etmeye çalistik. Ülkemizin her yeri ve topragi karis karis bizim. Bu dogal alanlari görmeye herkesi bekliyoruz" diye konustu.

Esi Neva Karadavut ise, ’’Burasi Türkiye’nin en uç noktasi ama dogal güzelligi, yemesi, içmesi yani her seyi çok güzel. Burayi görmeye, burayi yasamaya herkesi bekliyoruz. Buradan tüm Türkiye’ye selam olsun. Burasi deniz gibi ama tamamen donmus çok ilginç bir yer. Mutlaka gelin görün isterim’’ seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile