Karakoç, yaptığı açıklamada, şimdiye kadar Çıldır Gölü'ne bırakılan Aynalı Sazan'ın il dışındaki üretim tesislerinden getirildiğini anımsatarak, yerinde üretimin daha mantıklı olduğunu söyledi.
Söz konusu yerinde üretimin yapılması amacıyla tesis kurma çalışmaları için ön çalışma başlattıklarını ifade eden Karakoç, "Bugüne kadar Çıldır Gölü'ne yılda bir kere bırakılan Aynalı Sazan'ın yerinde üretimi için çalışma başlattık. Yerinde üretim, yani yerli balığının kendi yerinde üretimi olacak. Bunun için kurulacak olan tesis için ön çalışma başlattık. Çünkü üretim için ciddi bir çalışma ve tesis gerekiyor. Bu anlamda müdürlük olarak üzerimize düşeni yapacağız." dedi.
SODES'E PROJE VERİLDİ
Çıldır Kaymakamı Önder Çan ise Gazetecilere yaptığı açıklamada, Çıldır Gölü'nün kendi anaç balığını yerinde üretmesi gerektiğini savunduğunu söyledi.
Bu anlamda Sosyal Destek Programı'na (SODES) proje sunduklarını kaydeden Çan, "Eğer SODES'e sunduğumuz proje Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından kabul edilirse, balık üretim tesisi kurulacak. Dolayısıyla artık Çıldır Gölü kendi anaç balığını yerinde üretmiş olacak" diye konuştu.
Çan, üretim tesisinin faaliyete girmesiyle birlikte ''başka tesislerden gelen balıklardan dolayı Çıldır Gölü risk altındadır'' şeklindeki tepkilerin de ortadan kalkacağını sözlerine ekledi.
Çıldır Gölü'nün Kendi Doğal Balığı Yerinde Üretilecek
Ardahan İl Tarım Müdürü Fevzi Karakoç, Çıldır Gölü'nde balık üretimin kendi yerinde yapılması için çalışma başlattıklarını bildirdi.