Çilek Üreticinin Yüzünü Güldürdü

Çilek Üreticinin Yüzünü Güldürdü

Denizli’de yapilan tarimsal faaliyetlerle ön plana çikan Buldan’in yüksek kesimlerinde yapilan çilek üretimi, rekolte ve kalitesiyle bu yil çiftçinin yüzünü güldürdü.



Çilek üretiminde bu yil yasanan verim, üreticileri memnun etti. Buldan’in yüksek kesimlerinde yer alan Yayla, kasikçi, Alandiz, Kurudere, Yeniçam, Kovanoluk mahallelerinde çilek yetistiriciligi yapan çiftçiler, hava sartlarinin uygun ortam saglamasi halinde verimin yüksek olacagini kaydetti.



Yayla mahallesinde çilek yetistiriciligi yapan Ali Yildirim, “Bu yil çilekte kaliteli ürün elde ettik. Toptan alicilarimiz bölgemize gelerek alimlarini yapiyorlar. Bereketli bir sezon olmasini temenni ediyorum” dedi.



Yayla bölgesi çileginin lezzeti, kokusu ve aromasiyla tercih edildigini belirten Umut Kocakaya ise “Ankara, Istanbul, Manisa ve Denizli’den bölgemize alicilar gelerek çilegimizi almaktadirlar. Yayla mahallemizde kurulan pazarimizda tarlamizdan topladigimiz çilekleri pazarliyoruz. Bu yil verim ve kalite anlaminda çok iyi ürün var. Üreticimize, alicilarimiza ve tüketicilerimize hayirli olsun, bereketini artirsin” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile