Cilo Dagi'nin Eteklerinde Yöresel Elbiselerle Erbane Gösterisi

Cilo Dagi'nin Eteklerinde Yöresel Elbiselerle Erbane Gösterisi

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde yesille karli daglarin bulustugu noktada yöresel elbiselerle düzenlenen erbane gösterisi büyük begeni topladi.

Yüksekova’da havalarin isinmaya baslamasiyla ova da çiçeklendi. Cilo Dagi’nin karli zirveleri ile bütünlesen sari çiçeklerin arasinda yöresel elbiselerle yapilan gösteri büyük begeni topladi. Doganin güzelliklerine dikkat çekmek için bölgede müzik ziyareti verdiklerini ifade eden Yüksekova Halk Egitim Merkezi Müdürlügü Erbane Kursu Ögreticisi Mugdat Çogaç, yöresel elbiseler giyen grubuyla beraber Cilo Dagi’nin eteklerinde erbane ziyafeti verdiklerini söyledi.

4 bin rakimli Cilo Dagi’nin üst kisimlarindaki kar manzarasi ile hemen eteklerinde sari çiçeklerle bürünen ovasinin içinde erbane gösterisi yaptiklarini kaydeden Çogaç, “Kültürümüzü, örf ve adetlerimizi kurdugum grupla Cilo’nun eteklerinde müzik ziyafeti vererek yasatiyoruz. Su an 2 mevsimin yasandigi ortadayiz. Muazzam bir güzellik var. Böyle bir etkinlige ögrencilerimle ev sahipligi yaptik. Bu görüntüleri kolay kolay baska yerde bulamazsiniz. Bizde doganin güzelliklerine bu sekilde dikkat çektik” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile