Çimko'dan Depremden Etkilenen Çocuklara Egitim Destegi

Çimko'dan Depremden Etkilenen Çocuklara Egitim Destegi

ÇIMKO’nun destekçilerinden biri oldugu SosyalBen Vakfi tarafindan Hatay ve Adiyaman’da açilan Beceri Gelistirme Merkezleri’nde, depremden etkilenen çocuklarin travmayi atlatmasi ve fiziksel ve sosyal beceri kaybini önlemek için egitim ve atölye çalismalari yapiliyor. Iki ayda bin 200’ün üzerinde çocugun bin saatten fazla faydalandigi merkezler, en az 3 yil daha açik tutularak çocuklara psikososyal ve sosyal beceri destegi vermeyi sürdürecek.

SANKO Holding’in çimento ve hazir beton sektöründeki lokomotif sirketi ÇIMKO, bir yandan ekonomik deger katarken diger yandan kurumsal DNA’sinin bir parçasi olan sosyal faaliyetlerle toplumsal kalkinmaya da katki sagliyor. Öncelikle faaliyette bulundugu bölgelerdeki halkin refahi, mutlulugu ve sosyal gelisimi için üzerine düsen sorumlulugu yerine getirmeye çalisan ÇIMKO, bu dogrultuda egitim faaliyetlerini önceliklendiriyor.

6 Subat depremlerinin ardindan bölge halkinin yaralarinin sarilmasi ve hayata yeniden katilimlarini saglamak için aktif olarak çalisan ÇIMKO, özellikle depremden etkilenen çocuklarin sosyal etkinliklerle travmayi atlatmalarini saglamak amaciyla SosyalBen Vakfi tarafindan Hatay ve Adiyaman’da açilan Beceri Gelistirme Merkezleri’ne (BEGEM) büyük destek verdi. Güvenli, egitici, ögretici ve çocuk dostu BEGEM’lerde 7-13 yas araligindaki çocuklarin katilabildigi uzun süreli atölye çalismalari düzenleniyor ve çocuklarin problem çözmelerine, kendilerini ifade etmelerine, özgüven gelisimlerine ve birbirlerinden ögrenmelerine firsat taninmasi amaçlaniyor.

Ikinci okula dönüstü

Ögrencilerin okul döneminde okuldan çikinca ve hafta sonlari katildigi, yaz boyunca da düzenli olarak devam eden atölyelerden faydalandigi Beceri Gelistirme Merkezleri, çocuklarin kaliteli, ögretici, eglenceli ve güvenli zaman geçirdigi ikinci bir okula dönüstü. Ögrenciler bu merkezlerde bahçedeki oyun etkinliklerine ya da ortak atölyelere katiliyorlar. Uzmanlarin hazirladigi okul sonrasi atölye çalismalariyla oyun, spor, icat, resim ve tarim alaninda beceriler kazaniyorlar. ÇIMKO sponsorlugunda hazirlanan Icat Atölyesi’nde bilimin temellerini ögrenirken, birbirinden farkli deneyleri yakindan deneyimleme sansi buluyor ve kendi hayal dünyalarinda tasarladiklari icatlarla fark olusturuyor.

Türkiye’ye yayilacak

Depremden etkilenen çocuklar için hayata geçirilen Beceri Gelistirme Merkezleri, Hatay ve Adiyaman’daki çocuklara düzenli psikososyal destek saglamak ve beraberinde sosyal ve fiziksel beceri kaybini önlemek için en az 3 yil daha faaliyetlerine devam edecek. Bu süreçte edinilecek deneyim isiginda merkezlerin, yakin ve orta vadede, özellikle nitelikli egitime ulasamayan çocuklarin faydalanmasi için Türkiye genelinde yayginlastirilmasi planlaniyor. Çocuklarin fiziksel ve sosyal gelisimlerine düzenli katki saglamasi hedeflenen BEGEM’lerden 3 yil içinde 100 bin çocugun direkt, 250 bin çocugun da dolayli olarak yararlanmasi öngörülüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile