Çin Açiklamasi 'Hamas Ile El Fetih Uzlasma Yolunda Ilerleme Kaydetti'

Çin Disisleri Bakanligi Sözcüsü Lin Jian, El Fetih ve Hamas heyetlerinin Pekin’de görüstügünü, iki tarafin Filistin birligi konusunda ilerleme kaydettiklerini açikladi.

Çin Disisleri Bakanligi Sözcüsü Lin Jian, gündemdeki konulara iliskin basin toplantisi gerçeklestirdi. Sözcü Lin, “Çin’in daveti üzerine Filistin Ulusal Kurtulus Hareketi (El Fetih) ve Filistin Islami Direnis Hareketi’nin (Hamas) temsilcileri, ’Filistin uzlasmasi’ konusunda derin ve samimi bir diyalog kurmak üzere geçtigimiz günlerde Pekin’e geldi. Iki taraf, siyasal uzlasmanin diyalog ve istisare yoluyla gerçeklestirilmesi yönündeki siyasi iradesini beyan etti, birçok spesifik konu üzerinde görüsmelerde bulundu ve cesaret verici ilerlemeler kaydetti” ifadelerini kullandi. Iki tarafin Çin’in, Filistin halkinin mesru haklarini geri kazanma konusundaki hakli davasina verdigi destegi takdir ettigini belirten Lin, “Çin tarafina Filistin’in iç birliginin güçlendirilmesine yardimci olma çabalari için tesekkür ettiler ve gelecekteki diyalog fikirleri üzerinde anlasmaya vardilar” seklinde konustu.

Öte yandan, El Fetih ve Hamas, bölünmeyi sona erdirmek amaciyla Subat ayinda Rusya’nin baskenti Moskova’da uzlasma görüsmeleri gerçeklestirmisti.

Filistin topraklarindaki durum

Hamas, 2007’den bu yana 17 yildir Gazze Seridi’ni yönetiyor. Filistin Devlet Baskani Mahmud Abbas’in basinda oldugu ve Bati Seria ile Dogu Kudüs’ü yöneten Filistin Yönetimi ise El Fetih’in elinde bulunuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile