Çin, Afganistan'in Baris Ve Yeniden Insasinda Rol Oynamaya Hazir Oldugunu Açikladi Açiklamasi

'Afganistan'in bagimsizligina ve toprak bütünlügüne her zaman saygi duyduk'.

Çin, Afganistan'da Taliban temsilcileri ile Çin'in Kabil Büyükelçisi arasindaki görüsmenin ardindan, Taliban ile açik ve etkili bir iletisim gerçeklestirdiklerini açikladi.

Çin Disisleri Bakanligi Sözcüsü Wang Wenbin, bugün Pekin'de gazetecilere yaptigi açiklamada, Taliban'in siyasi ofisinin baskan yardimcisi Abdülselam Hanefi ile Çin'in Kabil Büyükelçisi Wang Yu arasinda dün görüsme yapildigini belirterek, görüsmeye dair detay vermedi.

Taliban ile açik ve etkili bir iletisim gerçeklestirildigini vurgulayan Wang Wenbin, Çin'in, Kabil'i "her iki tarafin da her türlü konuyu tartismasi için önemli platform ve kanal" olarak degerlendirdigini söyledi.

Wang Wenbin, "Afganistan'in bagimsizligina ve toprak bütünlügüne her zaman saygi duyduk. Afganistan'in iç islerine karismama ve tüm Afgan halkiyla dostluk politikasina bagli kaldik." dedi.

Çin'in, Afgan halkinin kendi gelecegiyle ilgili kararina saygi duydugunu belirten Wang Wenbin, ülkesinin Afganistan ile iyi komsuluk iliskileri ve is birligini gelistirmeye ve ülkenin baris ve yeniden insasinda yapici rol oynamaya hazir oldugunu söyledi.

Ayrica Çin'in, Kabil'deki büyükelçiligini açik tuttugu ve Afganistan'daki vatandaslarinin tahliyesine iliskin planin olmadigi belirtildi.

Taliban'in önde gelen liderlerinden Molla Abdulgani Birader liderligindeki heyet, geçen ay Çin'i ziyaret etmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile