Çin: Avrupa’nın Borç Sorununu Yakından Takip Ediyoruz

Çin Cumhurbaşkanı Hu Jintao, ülkesinin Avrupa borç sorununu yakından takip ettiğini, Avrupa`da ekonomik istikrardan ve ilgili ülkelerdeki mali reformların olumlu sonuçlanmasından yana olduğunu ifade etti.



Çin medyasında yer alan haberde, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin beş saatlik bir ziyaret için uğradığı Pekin`de Çin Devlet Başkanı Hu Jintao ile görüştüğü bildirildi. Hu Jintao, görüşmede Çin`in Avrupa`yı başlıca yatırım alanlarından biri olarak görmeye devam edeceğini, aynı zamanda yatırım güvenliğinin korunması için de Avrupa`nın gerekli tedbirleri almasını talep etti.


Çin`in Avrupa ekonomisine ve avroya güvendiğine işaret eden Hu Jintao, Avrupa`nın zorlukların üstesinden gelecek yetenek ve güce sahip olduğuna inandığını söyledi. Sarkozy ise Avro Bölgesi`nde finansal reformu hızlandırarak ekonomi yönetimini güçlendirmekte olduklarını kaydetti.


Dünyanın döviz rezervi Çin`in, 3.3 trilyon dolarlık döviz rezervinin yaklaşık dörtte birini avro varlıkları oluşturuyor.


Haberlerde ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, 2007 yılında cumhurbaşkanlık görevine başladığından beri 6. kez Çin`i ziyaret etmiş olduğu ifade edildi. Sarkozy’nin, görüşmenin ardından Pasifik Oyunları`nın açılışına katılmak için Fransız bölgesi New Caledonia`ya gideceği kaydedildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile