Çin'de Devlet Konseyi'nin Üyeleri Belirlendi

Çin’de düzenlenen yillik meclis toplantisinin bugünkü oturumunda, ülkede kabine islevi gören Devlet Konseyi’nin üyeleri belli oldu.

Çin’de yillik meclis toplantisinin bugünkü oturumunda yeni kabine üyeleri belirlendi. Çin Devlet Baskani Xi Jinping tarafindan basbakan adayi olarak önerilen Li Qiang, dün göreve gelmesinin ardindan ülkede kabine islevi gören Devlet Konseyi üyeleri için isimler sundu. Basbakan Li tarafindan önerilen Ding Xuexiang, He Lifeng, Zhang Guoqing ve Li Guozhong oylamanin ardindan basbakan yardimciligi görevine getirildi.

Basbakan Li’nin Devlet Konseyi üyeligi için teklif götürdügü 5 isim arasinda bulunan Çin Komünist Partisi (ÇKP) Jiangsu eyalet sekreteri Wu Zhenglong da oylamanin ardindan basbakan özel kalem müdürü islevi gören Devlet Konseyi Genel Sekreterligi pozisyonuna atandi.

Yeni savunma bakani ABD yaptirim listesinde

Basbakan Li tarafindan aday gösterildikten sonra yapilan oylamayla Devlet Konseyi üyeligi kabul edilen diger dört isim ise Savunma Bakani Li Shangfu, Kamu Güvenligi Bakani Wang Xiaohong, Eski Guizhou Eyalet Sekreteri Shen Yiqin ve Disisleri Bakani Qin Gang oldu. Devlet Konseyi üyeligine terfi eden isimler arasindaki yeni Savunma Bakani General Li Shangfu, ABD’nin yaptirim listesinde yer aliyor. Daha önce Çin Merkezi Askeri Komisyonu’na bagli Donanim Gelistirme Departmani Baskanligi görevini yürüten Li Shangfu, 2018’de ABD Disisleri Bakanligi’nin yaptirim uygulama karari aldigi Çinli yetkililer arasinda bulunuyor.

Merkez Bankasi Baskani koltugunu korudu

Ülkenin en üst ekonomik planlama organi olan Ulusal Kalkinma ve Reform Komisyonu’nun yeni baskani ise Zheng Shanjie oldu.

Çin Maliye Bakani Liu Kun ve Merkez Bankasi Baskani Yi Gang ise koltuklarini korudu. Geçen yilin ekim ayinda düzenlenen Çin Komünist Partisi Ulusal Kongresi’nde Merkez Komite’den ayrilan 65 yasindaki Yi’nin emekliye ayrilacagi düsünülüyordu. Ticaret Bakani Wang Wentao, Sanayi ve Bilisim Teknolojileri Bakani Jin Zhuanglong, Bilim ve Teknoloji Bakani Wang Zhigang, Egitim Bakani Huai Jinpeng ve Kamu Güvenligi Bakani Wang Xiaohong da görevlerinin basinda kaldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile