Çin'de Gelistirilen Evcil Robot Hayvanlara Ilgi Artiyor

Çin’de avuç içi büyüklügünde gelistirilen evcil hayvan seklindeki robotlara ilgi giderek artiyor.

Çin’in Dongguan kentinde yeni kurulan Petoi adli sirketin gelistirdigi ve avuç içi büyüklügündeki evcil hayvan seklindeki robot hayvanlara ilgi gideren artiyor. Petoi’nin Kurucusu ve CEO’su Li Rongzhong yaptigi açiklamada, "Bu projeye 2016’da basladim ve iki yil sonra resmen bu sirketi kurdum. Küçük bir sirket oldugumuz için belli ürünlere odaklanmak istiyoruz. Bu nedenle simdiye kadar sadece iki ürün gelistirdik. Birincisi robot kedi, ikincisiyse robot köpekti" dedi.

Dünya geneline yaklasik 5 bin adetten fazla ürün gönderdiklerini ifade eden Li, “Bu robot eglenceli çünkü eklemleri sayesinde gerçek hayvanlar gibi davranabiliyor. Robotun çok sayida eklemi bulunuyor, böylece canli hayvanlarin bazi hareketlerini programlayabiliyoruz. Robotun ayni anda hem yürümesini hem de dengesini bulmasini saglamak son derece zor bir is. Kullanicilarin önce robotun kurulumunu yapip, ardindan da el sallama, etrafta ziplama gibi eglenceli davranislar sergileyebilmesi ve robotu uzaktan kumanda edebilmesi için tüm bacaklarin üst düzey koordinasyonu gerekiyor" ifadelerini kullandi.

Li, "Robot kediyi 2018’de piyasaya sürdük. Simdiye kadar yaklasik 500 bin ABD dolari degerinde yani yaklasik 3 bin adet robot kedi sattik. Robot köpegi ise geçen yil çikardik ve daha simdiden müsterilere yaklasik 5 bin adet ürün gönderildi" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile