Çin'deki Son Selleri Haber Yapan Yabanci Muhabirlerin Ölümle Tehdit Edildigi Iddiasi

Çin Yabanci Muhabirler Kulübü (FCCC), Çin’de meydana gelen son selleri haber yapan BBC ve Los Angeles Times çalisanlarinin ölüm tehditleri aldiklarini öne sürdü.

Çin Yabanci Muhabirler Kulübü (FCCC) tarafindan yapilan açiklamada, Çin’de meydana gelen son selleri haber yapan çesitli yabanci medya kuruluslarindan gazetecilerin bölge halki ve sosyal medya üzerinden taciz edildigi aktarildi. FCCC, BBC ve Los Angeles Times çalisanlarinin ölüm tehditleri aldiklarini öne sürdü.

Yabanci medya kurulusu çalisanlarina yönelik taciz ve tehditlerin bazi resmi kurumlar tarafindan da körüklendigini aktaran FCCC, iktidardaki Komünist Partisinin Gençlik Birligi’ne bagli yerel subesinin sosyal medya takipçilerinden selleri haber yapan bir BBC muhabirinin nerede oldugunu bildirmelerini istedigini ifade etti.

Açiklamada, "Çin’in iktidardaki Komünist Partisine bagli örgütlerin söylemleri, Çin’deki yabanci gazetecilerin fiziksel güvenligini dogrudan tehlikeye atiyor ve özgür haberciligi engelliyor" denildi.

BBC tarafindan sosyal medya üzerinden yaptigi açiklamada, "Yabanci gazetecileri tehlikeye atmaya devam eden bu saldirilari durdurmak için Çin hükümeti tarafindan derhal harekete geçilmelidir" denildi.

FCCC ayrica, yabanci medya için çalisan Çin vatandaslarinin da tehdit edildigini ve çevrimiçi ihanetle suçlandigini açikladi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile