Çin'den Mobil Taksi Hizmeti Veren Sirketlere Rekabet Disi Uygulamalarini Düzeltme Uyarisi

Çin, son dönemde internet sektöründe denetimi artirma kapsaminda mobil taksi hizmeti veren sirketlere rekabet disi uygulamalarini düzeltmeleri uyarisinda bulundu.

Ulastirma Bakanligindan yapilan açiklamaya göre, Çin Siber Uzay Idaresi (CAC) ve ilgili düzenleyici kurum yetkilileri bu sektörde faal 11 sirketin temsilcileriyle görüstü.

Görüsmede sirketlerden, yil sonuna dek yapacaklari düzenlemelerle adil rekabete aykiri uygulamalarina son vermeleri istendi.

Ehliyetsiz soförlerin istihdam edilmesi, uzun çalisma saatleri ve çalisanlarin sosyal güvenceden yoksun olmalarina dair endiseleri dile getiren yetkililer, sirketlere is pratiklerini gözden geçirme ve hatalari düzeltmeye yönelik uyum planlarini yil sonuna kadar sunmalari talimati verdi.

Didi, Meituan ve T3 gibi sirketlerin basini çektigi mobil taksi hizmeti sektörü, ülkede milyonlarca soföre istihdam sagliyor.

Tüm Çin Sendikalar Federasyonu, temmuzda yayimladigi açiklamada, sektörde isçi haklarinin korunmasi çagrisinda bulunmus, çalisanlara sendika kurmalarini tavsiye etmisti.

Çin hükümeti, daha önce tüketici haklarini ve siber güvenligi ihlal ettigi gerekçesiyle "piyasa düzenini bozan" internet uygulamalarinin zararli içeriklerden arindirilmasi ve yeniden düzenlenmesi için çalisma baslatmis, ayrica aralarinda Alibaba, Baidu, Didi ve Softbank'in bulundugu sirketlere tekellesme karsiti yasayi ihlal ettikleri gerekçesiyle para cezalari kesmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile