Çin'den Tayvan'a Satis Yapan ABD'li 2 Silah Sirketine Yaptirim

Çin'den Tayvan'a Satis Yapan ABD'li 2 Silah Sirketine Yaptirim

Çin, Tayvan’a silah satisi yapan ABD’li Lockheed Martin ve Raytheon Technologies’in yan kurulusu olan Raytheon Missile and Defence sirketlerini "güvenilmez kuruluslar" listesine alarak, söz konusu sirketlere ithalat ve ihracat yasagi getirdi.

Çin, Tayvan’a satis yapan ABD’li 2 silah sirketine yaptirim uyguladi. Çin Ticaret Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Tayvan’a silah satisi yapan ABD’li Lockheed Martin ve Raytheon Technologies’in yan kurulusu olan Raytheon Missile and Defence sirketlerini ulusal egemenligi, güvenligi veya kalkinma çikarlarini tehlikeye atabilecekleri nedeniyle "güvenilmez kuruluslar" listesine alindigi ve söz konusu sirketlere Çin’e yönelik ithalat ve ihracat yasagi getirildigi ifade edildi.

Çin’de daha fazla yatirim yapmasini yasaklanan sirketlerin, üst düzey yönetiminin ülkeye girisini yasaklanacak, Çin’deki herhangi bir personelinin oturma izinleri iptal edilecek ve Tayvan’a silah satis sözlesmelerinin iki katina kadar para cezasi verilecek.

Söz konusu sirketlerin Çin’e yönelik silah satisi bulunmazken, Çin sirketlerin verilen para cezasini 15 gün içinde ödemeleri gerektigini belirtti.

Çin, geçtigimiz subat ayinda, 2020’de ve 2019’da Lockheed ve Raytheon’a yönelik yaptirimlar duyurmus fakat söz konusu yaptirimlarin neleri içerdigini veya nasil uygulandigini açiklamamisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile