Çin Deniz Ve Kuma Yöneldi

Çin Deniz Ve Kuma Yöneldi

Turizmde çeşitliliği arttırmak amacıyla 3 aydır Japonya, Suriye, Kazakistan ve Çin gibi ülkelerdeki turizm fuarlarına katılan Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, fuarları değerlendirdi.

Mevcut pazarı koruyarak yeni destinasyonlar yarattıklarını belirten Özer, özellikle Çin, Japonya ve Mısır gibi ülkelerden önümüzdeki yıllarda çok büyük turist artışı beklediklerini açıkladı.
İNGİLİZ PAZARINDA YÜZDE 20 ARTIŞ
8-12 Kasım tarihlerinde İngiltere'nin Londra kentinde düzenlenen turizm fuarında en büyük standın Türkiye'ye verildiğini belirten Muğla İl Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, "İngiltere pazarı bizim, özellikle Muğla'nın en büyük pazarı. Her yıl artarak devam bir payımız var. 2010 yılının 11 aylık döneminde Türkiye'ye gelen 3 milyon İngiliz turistin 1 milyon 750 bini Muğla'ya gelmiş. Önümüzdeki yıl İngiliz pazarında yüzde 20 artış bekliyoruz. Önümüzdeki turizm sezonunda İngiliz Jet2 firması da direk dalaman uçuşlarına başlıyor. Bu da daha fazla yolcu, daha fazla turist anlamına geliyor" dedi.
ÇİN DENİZİ KEŞFEDİYOR
17-21 Kasım tarihleri arasında Çin'in Shanghaı kentinde düzenlenen Uluslar arası turizm fuarına Muğla olarak ilk defa katıldıklarını belirten Özer, "Shanghaı fuarında Türkiye'den sadece Muğla yer aldı. Çinliler büyük bir konukseverlik gösterdi. İlk defa katıldığımız bu fuarda önemli bir ayrıntıyı fark ettik. Kültür turizmi ağırlıklı seyahat eden Çin halkı, artık deniz, kum ve güneşi de keşfetmiş. Çinli turistleri Türkiye'ye getiren firmalarla görüşmeler yaptık. İstanbul, Çanakkale ve Kapadokya turuna Pamukkaleyi ilave etmişler. Görüşmelerimiz sonunda İstanbul, Çanakkale, Muğla, Pamukkale ve Kapadokya güzergahını önerdik ve kabul ettiler"
"2 ÇİNLİ ŞANSLIYI AĞIRLAYACAĞIZ"
Çin'in en büyük üç tur operatöründen birisi olan CYTS firmasının genel koordinatörü ile görüşme yaptıklarını belirten Özer, "Bu firma Türkiye'ye gelen Çinli turistler içinde en büyük paya sahip. Çin'deki Türk Ateşeliği ve Türk Hava Yolları (THY) Çin'in 4 büyük kentinde 50 bin kişiye ulaşacak bir kampanya düzenlemiş. Cep telefonlarına giden müzikli kampanyada 2 kişi çekilişle Türkiye'de bir hafta tatil yapacak. Biz Muğla olarak Türkiye'ye Busıness Clas'ta yolculuk yapacak ve tatile gelecek bu iki kişiyi talip olduk. Muğla'da bir hafta tatil yaptırma imkânı tanıdık" dedi.
DALYAN KENTLERİ KARDEŞŞEHİR OLUYOR
2011 yılında Çin-Türkiye diplomatik ilişkilerin 40. yılı kutlanacağını belirten Özer sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çin ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkiler 2011 yılında 40'ıncı yılını dolduruyor. Bu amaçla çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Çin'de Dalyan isimli bir kent var. Muğla'nın da Dalyan beldesi var. Sayın valimizin önderliğinde aynı ismi taşıyan iki kent arasında Kardeşşehirlik için çalışmalar sürüyor. 2011 yılında Muğla'nın Dalyan beldesi ile Çin'in Dalyan kenti arasında kardeşşehirlik protokolünün imzalanmasını bekliyoruz" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile