Çin Heyeti MTOSB'de Incelemelerde Bulundu

Çin Heyeti MTOSB'de Incelemelerde Bulundu

Çin’in Xining sehrinden İçel’e gelen heyet, İçel Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ni (MTOSB) ziyaret ederek, Baskan Sabri Tekli’den faaliyetler hakkinda bilgi aldi.

Gerçeklestirilen toplantiya MTOSB Baskani Sabri Tekli, Çin Halk Cumhuriyeti Xining Belediye Meclisi Baskani Duan Fada, Belediye Meclisi Genel Sekreteri Guo Tongjun, Xining Disisleri Ofisi Genel Müdürü Xiao Hong, Xining Disisleri Ticaret Bürosu Genel Müdürü Chen Xiaoping ve MTOSB Bölge Müdürü Halil Yilmaz katildi.

Bölgenin faaliyetleri hakkinda Xining heyetine bilgiler veren MTOSB Baskani Sabri Tekli, “İçel Tarsus Organize Sanayi Bölgemiz, çöp alanindan sanayi alanina dönüstürülmüs bir alandir. İçel bir turizm, tarim ve lojistik kenti oldugu için bu alanlara zarar vermemek adina organize sanayi bölgelerini daglik kesimlere yapiyoruz. Çevreye karsi oldukça duyarliyiz. Çevre ve Sehircilik Bakanligi nezdinde 400 OSB arasindan en iyi çevreci OSB’ler arasinda üçüncülük ödülü aldik. MTOSB her geçen gün güç kazanan bir bölge haline geldi. Su anda ISO ilk 500 siralamasina giren 10 firmamiz var. Bölgemiz içerisinde faaliyetlerini sürdüren sanayicilerimizin yüzde 90’i ihracat yapiyor. Firmalarin çalisma ruhsatlari bizim tarafimizdan veriliyor. Bölge olustururken verdigimiz sanayi parsellerini altyapi, dogalgaz, elektrik, su, kanalizasyon yagmur suyu boru hatlari ile birlikte teslim ediyoruz” dedi.



"Yabanci yatirimcilari önemsiyoruz"

Yabanci yatirimcilarin MTOSB için önemli oldugunu söyleyen Tekli, Çin’in teknoloji altyapisindan ögrenecekleri çok sey oldugunu söyledi.

Xining heyetine MTOSB’ye yatirim çagrisi da yapan Tekli, "Çin’in teknolojisi ve bu teknolojinin üretim hizini, ayni zamanda pazarlama stratejisini hayranlikla takip ediyoruz. Bu noktada Çin, dünyanin en önemli ülkelerinden birisidir. Çin’in özellikle otomotiv alaninda MTOSB’ye yatirim yapmasini isteriz. Çin’in bölgemize yapacagi her yatirimda onlarin en büyük destekçisi olarak yanlarinda olmaktan mutlu oluruz. Çin’in vizyonu ve teknoloji altyapisindan ögrenecegimiz çok sey var. Bu noktada bölgemize kazandirilan yabanci yatirimcilarin her biri bizim için çok önemlidir” diye konustu.

Xining Belediye Meclisi Baskani Duan Fada ise orman alani içerisinde bir organize sanayi bölgesi gördükleri için çok sasirdiklarini belirterek, ‘Yesil bir OSB bizleri sasirtti. Bu sizlerin ne kadar çevreci oldugunuzun bir göstergesi. Karsilikli iliskileri kuvvetlendirmek adina buradayiz. Umarim önümüzdeki dönemlerde iliskilerimiz daha da kuvvetlenir" seklinde konustu.

Fada, daha sonra MTOSB’nin isleyisi ile ilgili sorular sordu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile