Çinar Kart'i Kocaeli'de Ekrem Imamoglu Tanitti

Çinar Kart'i Kocaeli'de Ekrem Imamoglu Tanitti

Izmit Belediyesi ve Istanbul Büyüksehir Belediyesi istiraki BELBIM AS is birligiyle hayata geçirilen, çesitli hizmet alanlarinda kullanim imkani sunan Çinar Kart’in tanitimi yapildi. Çinar Kart, Istanbulkart ile ayni özelliklere sahip olacak ve tüm noktalarda ayni sekilde kullanilabilecek.

Izmit Belediyesi ve Istanbul Büyüksehir Belediyesi istiraki BELBIM A.S arasinda yapilan isbirligi ile "Iki Sehir Tek Kart" sloganiyla olusturulan, her iki sehirde kullanilabilecek, toplu ulasimdan alisverise kadar hem vatandasa hem de esnafa fayda saglayacak olan "Çinar Kart" projesinin lansmani yapildi.

"Belediyeler güzel islere imza atiyor"

Programda konusan CHP Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun, belediyelerin güzel islere imza attigina dikkat çekerek, Çinar Kart projesinin örnek teskil eden nitelikte oldugunu söyledi.

Torun, "Fatma Baskanin göreve ilk basladigi günü hatirliyorum. Yerel seçimlerden sonra endiseleri vardi. Kendisine ’6 ay sonra bunlarin hepsi geçecek, sen daha güzel isler yaptiginda sevkin artacak’ demistim. Bugün o yüzündeki gülümsemeden bunu anliyor ve kendisini kutluyorum. Çinar Kart ile birlikte Istanbul Izmit’e gelmis olurken, Izmit’te Istanbul’a gitmis oldu. Bu iki kart sayesinde hem Kocaelili hemserilerimiz hem de Istanbullu hemserilerimiz kartin avantajlarindan yararlanacaklar. Hem de teknolojinin avantajlarindan yararlanacaklar. Artik zamanimiz çok degerli. Teknoloji bize yeni firsatlar sunuyor. Bunlari degerlendirmek lazim. Sanayi devrimini kaçirdik diye hep deriz. Simdi bir dijital devrimin içindeyiz. Bunlarin gereklerini hep birlikte yerine getirmeliyiz. Bunu da sagladiklari için her iki belediye baskanima tesekkür ediyorum" seklinde konustu.



"100 bin noktada hizmet veren bir sehir yasam kartina dönüstü"

Çinar Kart’in vatandaslara büyük kolayliklar saglayacagina dikkat çeken IBB Baskani Ekrem Imamoglu, "Biz yerel yönetimler olarak hemserilerimizin hayatina kolaylastirma, yasam kalitesini artirma ve onlara çok degerli çözümler ulastiracak özel proje hazirlama konusunda sorumlu kisileriz. Akilli sehir projeleri kentlerimizin gelecegi için çok önemli. Kentlesme dünyanin artik büyük bir konusu. Istanbul Büyüksehir Belediyesi olarak özellikle Istanbulkart’i bir ulasim kartindan çok daha ötesinde, yasamin her anina dokunan bir karta dönüstürmüstük. Bu çabamiz çok önemli sonuçlara ulasti. Hatta karttan öte bir uygulama biçiminde su anda uygulama içerisinde her seyi bulabileceginiz bir mekanizmaya kadar evrildi. 100 bin noktada hizmet veren bir sehir yasam kartina dönüstü" dedi.



"Çok büyük ses getirecek"

Imamoglu, Istanbullularin hayatini kolaylastiran karti Izmitlilerin de hizmetine sunmanin gururunu yasadiklarini belirterek, "Izmit Belediyesi sinirlarinda yasayanlarin kullanimina sunacagimiz Çinar Kart, Istanbul içi ulasimdan tutun Istanbulkart’in geçtigi o 100 bin noktanin tamaminda kullanabileceginiz bir karta dönüsüyor. Izmit’teki anlasmali noktalarda da Çinar Kart’i kullanacaginiz gibi Istanbul’un da birçok noktasinda kullanilabilecek olmasi, saniyorum yani basimizdaki komsu kentte çok büyük ses getirecek" diye konustu.



"Vatandaslar avantajli hizmetten faydalanabilecek"

Çinar Kart’in iki sehri birlestirecegine dikkat çeken Fatma Kaplan Hürriyet ise "Vatandaslar, tek kartla Izmit ve Istanbul’da avantajli hizmetten faydalanabilecek. Çinart Kart, toplu ulasimdan alisverise kadar hem esnafa hem de vatandasa büyük katki saglayacak" dedi.



Çinar Kart nedir?

Izmit Belediyesi, Çinar Kart ile ihtiyaç sahibi ailelerin gida, giyim, kirtasiye ve benzeri tüm ihtiyaçlarini karsilayacak. Çinar Kart, Istanbul Büyüksehir Belediyesine ait Istanbulkart ile ayni özelliklere sahip olacak ve tüm noktalarda Istanbulkartla ayni sekilde kullanilabilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile