Cinayet Davasında Karar

Cinayet Davasında Karar

Adana'da kendisini yaralayan kişiyi öldürmek isterken önüne atlayan babasını öldüren katil zanlısı, "kasten adam öldürmek" suçundan 25 yıla, "yaralama" suçundan ise 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Merkez Seyhan ilçesi Meydan Mahallesi’nde ikamet eden Veli Şahin, 2009'da gürültü yaptığı için kendisini uyaran Mustafa R.'yi bıçakla yaraladı. 3 ay cezaevinde yattıktan sonra çıkan Şahin, 20 Mart'ta yine alkollü olarak aynı sokaktan geçerken karşılaştığı Mustafa R.'ye, "Senin yüzünden hapis yattım. Bunun bedelini ödeyeceksin" diye bağırarak küfür etti.

Tartışma sırasında evine gidip pompalı tüfeğini alan Mustafa R., silahı üzerine doğru gelen Şahin'e doğrultup ayaklarına ateş etti. Bu sırada oğlunu kurtarmak için silahın önüne atladığı iddia edilen baba Bayram Şahin hayatını kaybetti. Veli Şahin'in de yaralandığı olaydan sonra polise teslim olup tutuklanan Mustafa R., yargılandığı Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

"Cinayet"ten müebbet ve "yaralama"dan ise 9 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istenen Mustafa R., Bayram Şahin'i bilerek öldürmediğini söyledi.

İstanbul'da çalıştığını belirten Mustafa R., "2009'da kız kardeşimin düğünü için Adana'ya gelmiştim. Veli Şahin, misafirlerin otomobillerini tekmeliyordu. Kendisini uyardım. Beni bıçaklayarak yaralamıştı. Ben iyileştikten sonra Düzce'de çalışmaya başladım. Olay günü iznimin bitmesi nedeniyle tekrar Düzce'ye gitmek için valizimi hazırlıyordum. Dışarıdan sesler geldi. Veli bana küfür ediyordu. Pencereden, ‘Belanı başka yerden bul kimseyi rahatsız etme' dedim. ‘Ben cezaevinde yattım, bunun karşılığını ödeyeceksin' diyordu. Tüfeğimi alıp dışarı çıktım. Gitmesi için yere bir el ateş ettim, halen üzerime bıçakla geliyordu. Durması için ayağına birkaç el sıktım. Veli yere düştü. Babası önüme geldi, tüfeğin namlusuyla kendisini iteklemek istedim. Namluyu tutmuştu. Birbirimizi itekleyip çekiştirirken tüfek ateş aldı. Öldürmek için ateş etmedim" dedi.

Mahkeme heyeti, Mustafa R.'yi "kasten öldürmek" suçundan önce müebbet hapse mahkum etti. Duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezası 25 yıla indirilen sanığa "yaralama" suçundan ise 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile