Cinayeti Azmettirmekten Aranan Çete Lideri Safak Baskininda Yakalandi

Cinayeti Azmettirmekten Aranan Çete Lideri Safak Baskininda Yakalandi

Adana’da suç örgütüne yönelik yapilan operasyonda gözaltina alinan 31 zanlidan 13’ü tutuklanirken, yakalanan çete liderinin cinayeti azmettirmek suçundan ömür boyu hapis cezasiyla arandigi ortaya çikti.

Adana Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü’ne bagli Organize Büro Amirligi ekipleri, kentte uyusturucu, kasten öldürme ve yaralama, kumar oynatma ve kumar yoluyla borçlandirarak haksiz kazanç elde etme suçlarini isledigi belirlenen organize suç örgütünü, 6 aylik teknik ve fiziki takiple desifre etti. Liderligini A.D.’nin yaptigi öne sürülen örgüte yönelik 14 Mayis sabahi düzenlenen operasyonda haklarinda gözalti karari çikarilan 36 süpheliden 31’i yakalandi.

Yapilan çalismada örgütün Yüregir ilçesine bagli Kiremithane ve Tahsilli Mahallelerinde meyhane ve bar açip kumar oynattigi, güvenlik kameralari ile korundugu belirlenen bu isletmelere ‘referans’ yoluyla girilebildigi saptandi. Ayrica örgüt üyelerinin, rakip isletmeleri kapatmaya ya da engellemeye zorladiklari, karsi gelenleri ise tehdit ettikleri ögrenildi.

Örgütün, 29 Mart 2019’da Seyhan ilçesi Kuruköprü Mahallesi’ndeki bar çikisinda Ömer Imre’nin öldürüldügü, Tuncay Bozdogan’in ise yaralandigi silahli saldiriyi düzenledigi ortaya çikti. Örgüt üyelerinin cinayetten 4 gün önce bari bastiklari, çikan kavgada da karsi grup tarafindan darp edildikleri ögrenildi. Bunun üzerine örgüt lideri A.D.’nin intikam almak ve imajini kurtarmak için adamlarini bara baskina gönderdigi, çikan silahli kavgada da Imre’nin yanlislikla öldürüldügü belirtildi. Olayin ardindan A.D.’nin, azmettirici olarak tutuksuz yargilandigi davada müebbet hapis cezasina çarptirildigi, o tarihten bu yana da her yerde arandigi bildirildi.

Öte yandan A.D.’nin örgüt üyesi kuzenlerinin tefecilik yaptigi, kentteki kumarhaneye dönüstürülmüs is yerlerinde kumarda borçlanan kisileri tuzaklarina düsürdügü öne sürüldü. A.D.’nin kuzenlerinin, örgütün adini kullanarak borçlandirdigi kisilerin mal varligi ve paralarina tehditle el koyduklari iddia edildi. Operasyonda yakalanan S.A. isimli kadinin ise kirli islerini yaptirmak için birilerini arayanlarla örgüt arasinda baglanti sagladigi, bunun karsiliginda da komisyon aldigi belirtildi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden aralarinda A.D.’nin de oldugu 13 kisi tutuklandi, 11’i adli kontrol sarti, 7’si ise savcilik talimatiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi. Adreslerinde bulunmayan 5 süpheliyi ise arama çalismalarinin sürdügü bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile